Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Как да се събудите свежи и бодри?!

Бодри сутрин?

Ако всяка сутрин се събуждате и мразите будилника, а от дома си отивате на работа като “разбити”, то очевидно трябва да промените нещо в своя режим. Експертите обясняват, как да се събудите сутрин напълно отпочинали.

Британски експерти наскоро установили, че 62% от населението на страната, изпитва нужда от 15 минути до 1 час за напълно събуждане и добиване на кондиция. Такава масовост на проблема, за съжаление, внушава мисълта, че търсенето на решение е безнадеждно. В действителност, омразата към будилника може да бъде преодоляна.

Как да се събудите сутрин свежи и бодри?

Да започнем с това, което в никакъв случай не трябва да се прави, а именно, не заспивайте за още “малко” след алармата на будилника. Много хора погрешно смятат, че ако преместят стрелката с още 20 минути и си затворят очите, то това време ще им даде допълнителни сили за утринния тонус.

Човешкият сън се състои от бърза фаза (дълбок сън) и бавна фаза (лек сън). Бавната фаза ни подготвя да се потопим в дълбокия сън и за да се събудим. Когато се събуждаме в бавната фаза, ние се чувстваме много по-свежи и отпочинали. Ако човек в това състояние заспи отново за 30 минути, то той ще успее да влезе в бързата фаза на съня. А събуждането от нея (в разгара на ярките сънища) ще го направи много по-уморен и разбит.

Всички знаем, че трябва да спим най-малко шест или седем часа. Но, точно колко трябва да спим и кога да си легнем? Като цяло, най-добре е да се ориентираме по слънчевия ритъм. Но в действителност, на всеки човек му е нужен индивидуален режим. Трябва да определите сами за себе си, от колко часа сън имате нужда и кога трябва да станете.

Придържайте се винаги към този режим, без никакви изключения, включително през почивните дни и отпуската. И последното. Само 10% от хората са ярко изразени “сови” и още 10% са истински “чучулиги”. Останалите 80% са някъде по средата. Така че не бързайте да се вписвате в някоя от категориите.

Източник: medikforum.ru

Още по темата:

Необичайни причини за безсъние

Безсъние

Безсънието е опасно за психиката

Безсънието е по-опасно за здравето на жените

Вишневият сок помага срещу безсънието

Миризмата на жасмин помага срещу безсънието

Етерични масла и Ароматерапия

Билколечение

Масажи

Рецепти – лечебни

Виртуална консултация с Walter Last и Александър Наумов

Лечебни картинки

Свързани публикации