Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Отслабване с интервално гладуване: съвети

Ако сте от хората, които безуспешно се борят за отслабване, тези съвети за вас! Ще получите бърз резултат и ще възстановите здравето си.
Няма как да успеете, докато не накарате организма да премине на кето хранене със запасените мазнини. Започнете с тези няколко съвета и ще видите резултатите!

Как да преминете в кетоза? 

1. Бъдете активни без хранене. Тъй като сте на работното си място ви е необходима енергия и организма ще бъде принуден да използва резервите. Бъдете сигурни, че чувството за глад ще изчезне, защото любимата храна на организма са кетоните! А когато усетите глад, яжте ядки, това ще ви помогне в началото!
Как да го направите? Научете се да гладувате 18-20 часа в денонощието. Не закусвайте и обядвайте, а вечер си осигурете няколко часа без храна преди лягане! Най-доброто време за хранене е от 15 до 20 часа. Не правете похапвания, така принуждавате организма постоянно да обработва храна.

2. Спрете да използвате въглехидратна храна – захар, хляб, зърнени закуски, картофи, царевица, плодове, пчелен мед, олио от семена (слънчогледово…). Въглехидратите трябва да бъдат максимум 5% от вашето хранене.
Консумирайте зеленчуци (салати), рохки яйца (2-3 бр. дневно), меса (мазни), ядки (бадеми, макадамия, орехи… (без фъстъци)), ферментирали храни (туршии, кисело зеле…), зехтин, хранителна мая (източник на В-витамини).

3. Използвайте ябълков оцет, 2 с.л. с вода преди хранене и преди лягане, а също и сутрин на гладно, заедно с лимонов сок (1 лимон, ако нямате проблеми със стомаха). Вижте повече информация за ябълковия оцет.

4. Осигурете си добър сън, 7-9 часа! Тъй като организма изгаря мазнините през нощта, без достатъчно сън, няма да има изгаряне на мазнини!

5. Домакинствайте, правете разходки, движете се. Движението поддържа организма в добра форма и е добър борец със стреса, който е един от главните виновници за трупането на мазнини.

Дали сте влезли в режим на кето хранене? Ето симптомите за това:

1. Преход към кетоза, това са първите 2-3 дни. Ако от храната не получавате достатъчно В- витамини и електролити (калий, магнезий и натрий) могат да се появят: умора, обрив, кето грип, диария (от твърде много зеленчуци, които организма не може да обработи), кето дъх (от недостатъчно зеленолистни зеленчуци). Осигурете си допълнителен прием на В- витамини и електролити, ако имате тези симптоми.

2. Загуба на апетит. Това е най-добрия симптом за кето хранене на организма и отслабване!

3. Загуба на тегло. В началото ще свалите бързо няколко килограма, защото най-напред ще изгорите “водната” мазнина – на 1 грам глюкоза/3 гр. вода, така я е съхранил организма. След това ще изгаряте нормално по 0,5-1 кг. на седмица, но процеса на отслабване продължава. Не се отказвайте!

4. Намаляване на талията. Това е добър симптом за изчистване на черния дроб. Тъй като сте намалили инсулина, черния дроб се справя по- добре с обработката на нутриентите.

5. Повишаване на енергията. Инсулинът вече влиза в клетките и вие се чувствате енергични.

6. Повишаване на когнитивните функции– памет, концентрация, организираност.

7. Намаляване на възпаленията.

8. По-голямо чувство за ситост, заради доброто усояване на нутриентите от храната.

9. Подобряване на настроението, тъй като вече е отсранена инсулиновата резистентност в мозъка.

Вижте още

Странични ефекти на диетата с ниско съдържание на въглехидрати (кето диета)

Гладуването е полезно за мозъка

Помогнете на тялото си, знаете ли че

Свързани публикации