IV чакра (Анахата)- сърдечна

ЛЮБОВ

Главни чакриНамира се в средата на гръдния кош в областта на сърцето. Чувствителност, любов, сърдечност. Сърдечна чакра, на нивото на сърцето.

НАЙ-ВАЖНАТА ЧАКРА!

Анахата е център на Любовта, на любовта към Бог, към света, към хората. Чашата на сърцето- хранилище на всички натрупвания на човека в неговата серия от превъплъщения.

Тази чакра, независимо от факта, че е едва 4-та по ред, извършва най-важната роля: тя е хранилище на Пламъка на Любовта. Ако по-подробно се разгледа, всъщност, пламъкът е триаспектен.

Той гори в Чашата на сърцето, образувайки триъгълник: Анахата- в ляво, където е сърцето, Атма- на същото ниво, само че вдясно, и централната чакра, слънчевия сплит.

Тройственият пламък гори, а неговите венчелистчетата са следните:

1) Небесносиньо , Божествената сила, Божествена Воля, Божествена Мощ.

2) Златисто, Божествена Мъдрост.

3) Розово, Божествената Любов.

Тази чакра- е обител на духовния Учител на човека, неговото Висше Аз, или съзнанието на Христос.

Доминиращото чувство е усещането, орган на чувствата- кожа, орган на действието- ръце, тази чакра контролира ума и емоциите. В тази чакра, любовта превръща радостта на живота в радост на отдаването, насладата от споделянето с другите на самоизразяването. Този център придава на човешкия живот своеобразна чувственост и морално-етична окраска.

Символ– звезда с два триъгълника.

Елемент на чакрата- ВЪЗДУХ

Цвят на чакрата- Честота на трептене на енергийната среда на чакрата съответства на зеления цвят. Но той зависи изцяло от правилното функциониране на всички чакри на човека.

Мантра за чакрата: КАМ КХАМ ГАМ ГХАМ НГАМ ЧХАМ ЧХХАМ ДЖАМ ДЖХАМ ИНЬЯМ ТАМ ТХАМ

Органи на тялото- сърце, бял дроб. Сърдечен сплит, самото сърце.

Действие върху области на тялото:

Горна част на гърба, сърце, бели дробове, кръвообръщение, ръце, кожа, очи.

Физически характеристики:

Оказва влияние върху дейността на тимусната жлеза и цялата имунна система. Свързана е с дейността на сърцето, белите дробове и кръвообращението. Оказва влияние върху усвояването на хранителните вещества, детски болести. Осигурява енергия на близко разположените органи на сърдечно-съдовата система, гръдния кош и ръцете.

Енергия, лежаща в основата на силата

Управлява самооценката, любовта, радостта, самоуважението, сигурността, ангажираността, отношението и грижата за другите. Дава усещането за любов към всички и всичко в живота, позитивната саможертва, сила на волята, която определя живота ни. Блокирането на енергията в тази чакра води до егоизъм, трудности в общуването. Всяко разстройство на чакрата се отразява върху сърцето или белите дробове. Обикновено, тази чакра е блокирана в различна степен при повечето хора.

Сърдечната чакра балансира енергията на всички чакри, тъй като е разположена почти в центъра между долните и горните чакри, тя е от най-важните центрове за поддържане на живота. Тя свързва горната и долната част, ляво и дясно, вътрешно и външно. Не случайно, енергийните удари, отнасящи се към категорията “”проклятие””, са именно тук, ако те не са насочени към унищожаване на конкретни други функции.

Сърцето и другите жизнено важни органи се управляват пряко от тук. Въздействието върху тази чакра подобрява способността за отдаване и възприемане на любовта. Повишаването на енергията в тази област на тялото може да облекчи болката от емоционален срив. Активирането на сърдечната чакра отзад намалява стреса в тази област на гърба и хармонизира отношението към света.

Обичайни състояния, блокиращи чакрата

Разочарования в любовта- мен не ме обичат, аз не заслужавам любов. Чувство за вина пред любимия човек. Не ми отговарят с взаимност. Прикривана и потискана любов. Всички ми пречат да живея, както аз искам. Светът е жесток, тук цари правото на големия и силния. Не ме интересува нищо, аз правя така, както искам. Аз живея само като се нагаждам, защото така трябва и по-добро не чакам. Отразява проблемите с любовта.

Симптоми за хиперактивност:

Гняв, ревност, другите хора са виновни за всичко, стиснатост и скъперничество, прекалена самоувереност.

Симптоми за недостатъчна активност:

Необходимост от постоянно потвърждение на собствената ценност, неувереност, неспособност за проява на воля, собственическо отношение, съмнения в себе си, усещане, че не ви обичат. Когато човек се нуждае от любов отвън, а тя не идва, може да възникнат проблеми в чакрата под формата на сърдечни проблеми, например, сърцебиене.

Използване на цветове (дрехи, бижута, помещение, изглед, медитация и т.н.):

Липса на активност- зелено.

Хиперактивност- розов или светло червен цвят, с лек зелен оттенък.

Още по темата:

Камъни според чакрите

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване активиране и грижи за камъните

Минерални елексири- лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Лечебни картинки

Функциониране на чакрите

Отблокиране на чакрите

Енергизиране на тялото

Енергетика на тъканите и кожите

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност