Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

II чакра (Свадхистана) – сакрална, пъпна

Втора чакра – Сексуална енергия

втора чакраСакрална, пъпна.

Тази чакра е свързана с ефирните материи, активно се използва в техниките за астрално карате. Смята се, че тази чакра формира вътрешното енергийно поле.

Намира се в основата на половите органи. Аортно преплитане. Сексуалност, творчески потенциал, вдъхновение.
Чакра, намираща се на нивото на срамната кост.

Символ– полумесец.

Цвят– оранжев. Честота на трептене на енергийната среда на чакрата съответства на оранжевия цвят.

Чакра Елемент– вода.

Мантра за втора чакра: БАМ БХАМ МАМ ЙАМ РАМ ЛАМ

Органи на тялото – черен дроб (частично), бъбреци, далак, панкреас.

Действие върху участъци от тялото
Таз, гениталии, пикочен мехур, кръв, лимфа, сперма, храносмилане.

Действие на ментално и емоционално ниво
Управлява чувствеността и сексуалността, креативността, вдъхновението, естетичността, духовното възприятие.

Енергия, лежаща в основата на силата на втора чакра

Стихийна енергия на чувствата. Сексуални чувства, еротика, сетивност. Можем да получаваме сексуално и физическо удоволствие. Емоциите, свързани с тази чакра се отнасят към преживяванията, свързани с интимни и семейни отношения, самоуважение, загуби, вина, чувственост, бременност и насилие. Тя е ключът към хармоничното взаимодействие между мъжката и женската половина на човешкото същество.

Блокирането на енергията на това ниво може да доведе до появата на мания и педантичност. Ако сакралната чакра (първа чакра) функционира лошо, при всеки човек, независимо от пола, могат да се появят заболявания на тазобедрената част на тялото или сексуални проблеми.

За да се подобри качеството на вашите любовни преживявания, въздействайте върху тази чакра. Стимулирането на тази чакра увеличава способността ви да дарявате и получавате физическо, умствено и духовно удоволствие. Тя също така влияе и върху репродуктивната система.

Обичайни състояния, които блокират втора чакра

Неспособност да обичаш противоположния пол. Обвиняване на другите за прикриването на собствените грешки. Чувство на вина и непълноценност. Рутинен секс без любов. Гняв и желание да нараняваш другите. Неспособност да се получи удовлетворение от половия живот и да се види страстта в сексуалния партньор. Разочарование в сексуалния живот. Потискане на собствената страст. Упоритост и деспотизъм към партньора. Отхвърляне на сексуалността.

“Нямам сили да се занимавам с такива глупости, работата е по-важна.” Страхове, свързани със сексуалността. Отношение към секса като към мерзко, неморално занимание, отнемащо сили. Не признаване, че сексът възстановява жизнените сили и дава чувство за собствено достойнство. Усещане на срам за партньора или себе си. “Страхувам се, че не съм на ниво.” Сдържане на своята сексуалност. Отказ от своя пол. Депресивно настроение, песимизъм, загуба на чувството за хумор се свързва със слабата енергетика на тази чакра. Всички състояния, изброени по-горе, отразяват сексуален проблем.

Втора чакраФункции на втора чакра

Частично свързана с работата на надбъбречните жлези. Оказва въздействие върху репродуктивната и мускулната система, отделителната система, работата на далака, пикочния мехур, панкреаса и бъбреците.

Това е центъра за детоксикация на тялото. Осигурява енергия на близко разположените органи на тялото – черва, бъбреци, отделителна система.

Симптоми на хиперактивност на втора чакра

Егоизъм, арогантност, похотливост, прекомерна гордост или самохвалство, емоционална раздразнителност, постоянно търсене на власт.

Симптоми на недостатъчна активност на втора чакра

Сексуалната енергия е основната творческа енергия на Вселената. Отказът и потискането на тази енергия води до всевъзможни видове болести, неврози, истерии и т.н.

Връзка с първа чакра: отричането на тялото, принадлежащо към физическия свят, води до отричане на сексуалната енергия. Проблемът със здравето като цяло и материалното благополучие, бедността или богатството е пряко свързано с активността на сексуалния център. Блокировките в тази област са най-мощните. Вкоренените в подсъзнанието на човека заблуждения, идващи от далечното минало, за греховността и нечистота на половия акт са основната причина за това.

Напреженията се разполагат в областта на сакрума и таза, понякога засягат и кръста, и дори корема. В човека се появява болка в таза, което предполага наличие на блокировка. При мъжете, блокиращите напрежения са в областта на перинеума и около простатата, те са насочени вертикално нагоре, включвайки двете долни чакри. Тези напрежения допринасят за утихването на функциите на простатата.

При жените, свиващите и хлътващи напрежения се разпространяват към външните полови органи, лишавайки от чувствителност ерогенните генитални зони. И при двата пола обичайните напрежения се разполагат над срамната кост и са в перпендикулярна посока, блокирайки вътрешните полови органи.

Освен блокирането от сексуално естество, тези напрежения, могат да се проявят и при някои хора, които се стремят да приберат корема, тъй като не го приемат като част от тялото си, блокирайки по този начин сексуалната и жизнена енергия. Тази област на тялото (таза) е много богата на мускули. Напрежението във външните мускули може да се определи лесно. По-трудно е да го почувстваш и да започнеш да отпускаш вътрешните мускули- вътрешните мускули носят в себе си информация, която вече е в подсъзнанието.

В сухожилията и ставните връзки са записани мисъл-форми на столетници, които са силни и трудно се поддават на влияние… Ето защо е толкова важна областта на таза. Други симптоми са и недоверие към другите, затваряне в себе си, неспособност за проява на емоции, притеснения за това, което мислят другите, необщителност, следване на тълпата.

Използване на цветове (дрехи, бижута, помещение, изглед, медитация и т.н.):

Липса на активност- оранжево.
Хиперактивност- син, с малък оранжев оттенък.

Основната разлика между първите две чакри

Ако първата чакра може да доведе човека до самоубийство, то втората чакра, по всякакъв начин се стреми да удължи човешкото съществуване, както физическо проявено същество. Втората чакра може да представя ниски жизнени проявления като алчност, гняв, честолюбие, завист.

При нея вече започват да се наблюдават важни тенденции. Например, тези качества могат да бъдат логически оправдани и дори да дават, при по- близко наблюдение, някакви следи от човечност.

Още по темата:

II чакра – изчистване и зареждане (лечебна картинка)

Камъни според чакрите

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Лечебни картинки

Функциониране на чакрите

Отблокиране на чакрите

Енергизиране на тялото

Енергетика на тъканите и кожите

Свързани публикации