Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Болка

Алтернативното решение за болка

Болката е сигнал, че нещо в организма не е наред. Затова, най-важното е да се търси основната причина за нея и тя да се поправи. Следващите мерки са вторични. Вижте също така “Инфекции и възпаления“, ако болката е по тази причина.

Диета: ниско алергична и хипогликемична диета, светли храни, различни сурови зеленчуци и сокове, периоди на гладуване. Избягвайте сладките храни, киселини и млечни продукти (лактоза); тест за алергия. Обикновено болките изчезват при диета със сурови храни.

Добавки: Като цяло, високото калций/магнезий ниво и алкалност повишават болковия праг (ниво, на което чувстваме болката), докато киселините, калий (особено като оротат) и натрий го понижават (вижте Тук). Затова алкализирайте тялото. От полза могат да бъдат витамините A, B1, B6, C и E. Витамин В12, въведен чрез инжекции при болки на нервите, витамин D, L-phenylalanine, манган и цинк. Прополисът или маслото от карамфил, Gaultheria (ароматично канадско растение) за локално приложение.

Допълваща терапия: Локално насочете южния полюс на магнита, синьо осветяване на болезнените места, студени или ледени компреси, компреси с Epsom соли, за разпускане на мускулите, добавяйте шепа натриев бикарбонат към водата във ваната за алкализиране на тялото. Меридианно трасиране ( срещу течението) с южния полюс на магнита, притискайте рефлексните точки на ходилата и ухото, откривайки афектираните области.

Енергетично лечение, ритмично дишане, медитация и релакс упражнения, автогенна тренировка, визуализиране на синя енергия, гасяща червената мълния на болката, самовнушение. Концентриране при чувстване на болката, нейната сила, степен, ритъм и други характеристики. Ако вие отделяте достатъчно внимание на вашата болка по-дълго време, то тя може просто да изчезне. Също така попитайте болката, какво съобщение има тя за вас. Опитайте да почувствате нейното съобщение.

Можете също така да опитате със следната форма на енергийно лечение: Твърдо, но без натиск, докосвайте мястото в индикираните места с върховете на палеца и първите два пръста на дясната ръка. Задръжте за около 3 минути, или докато пациентът почувства изтръпване в неговите/нейните върхове на пръсти. Концентрирайте вашето внимание върху болезнените участъци на тялото с намерението да облекчите това състояние.

При болка в главата и шията, дръжте върховете на пръстите само отзад и под лявото ухо, на една линия с устата. При болки в гърдите, ръцете и горната част на гърба: върховете на пръстите са в основата на шията на лявата страна на гръбначния стълб. Болки в корема, гърба, отстрани и бедрата: върховете на пръстите са от лявата страна на гръбнака между плешките. Болка в краката и стъпалата: дръжте от лявата страна, около центъра на гръбначния стълб.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации