Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Алуминият

Друг вреден минерал за нашето здраве, който се добавя питейната вода, за да я пречисти, е алуминият. Можем да го приемем чрез някои видове сода бикарбонат, свободна сол или алуминиеви хидроксиантациди, но най-често това става при използването на алуминиеви готварски съдове. Най-опасни за нашето здраве са киселите хранителни продукти, които са оставени в контакт с алуминиеви повърхности.

Алуминият лесно се разтваря в неустойчиви киселини, каквито се съдържат в плодовете, доматите, краставиците, ревена и цвеклото. Дори водата от чешмата или дъждовната вода може да бъде кисела. Нагрятата в алуминиева тенджер вода показва добавяне на 1600 мкг. алуминий за литър вода, което се явява с 3200% повече от препоръчителния лимит на Световната Здравна Организация от 50 мкг за литър.

В тялото алуминият действа като невротоксин, причинявайки мозъчни разстройства, макар че симптомите се проявяват много бавно. Те могат да включват старческа деменция (болестта на Алцхаймер), болестта на Паркинсон, отслабване на паметта и възможностите за обучение, умора, свръх активна щитовидна жлеза. Алуминият понижава пропускливостта на кръвно-мозъчната бариера по отношение на други вредни химикали и увеличава възможността от епилептични припадъци.

Вие можете да се защитите от приема на алуминий, използвайки филтрирана вода, стъклени, керамични или емайлирани съдове за готвене.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации