Количка

Алуминият

Друг вреден минерал за нашето здраве, който се добавя питейната вода, за да я пречисти, е алуминият. Можем да го приемем чрез някои видове сода бикарбонат, свободна сол или алуминиеви хидроксиантациди, но най-често това става при използването на алуминиеви готварски съдове. Най-опасни за нашето здраве са киселите хранителни продукти, които са оставени в контакт с алуминиеви повърхности.

Алуминият лесно се разтваря в неустойчиви киселини, каквито се съдържат в плодовете, доматите, краставиците, ревена и цвеклото. Дори водата от чешмата или дъждовната вода може да бъде кисела. Нагрятата в алуминиева тенджер вода показва добавяне на 1600 мкг. алуминий за литър вода, което се явява с 3200% повече от препоръчителния лимит на Световната Здравна Организация от 50 мкг за литър.

В тялото алуминият действа като невротоксин, причинявайки мозъчни разстройства, макар че симптомите се проявяват много бавно. Те могат да включват старческа деменция (болестта на Алцхаймер), болестта на Паркинсон, отслабване на паметта и възможностите за обучение, умора, свръх активна щитовидна жлеза. Алуминият понижава пропускливостта на кръвно-мозъчната бариера по отношение на други вредни химикали и увеличава възможността от епилептични припадъци.

Вие можете да се защитите от приема на алуминий, използвайки филтрирана вода, стъклени, керамични или емайлирани съдове за готвене.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации