Алкохолът помага на жените да отслабнат

Това ново изследване в никакъв случай не призовава към масов алкохолизъм! Тази статия е предназначена за хора, които разбират, че ключът към правилната употреба на алкохола, е преди всичко в разумната умереност. Именно умерената консумация на алкохол намалява телесното тегло при жените на средна възраст.

Ново изследване на учени от САЩ открило, че жените на възраст над 40 години, които пият умерени количества алкохол имат по-ниско тегло.

Те имат по-малък риск от затлъстяване и наднормено тегло, отколкото трезвените им колежки. Към такъв извод достигнали учените от Харвардското Училище по Обществено здраве в Бостън, Масачузетс. Те писали за своето изследване в публикувания в интернет последен брой на списанието “Архиви по вътрешна медицина”. В проучването, проведено в продължение на 13 години, участвали повече от 19 хиляди жени на възраст над 39 години.

През всичките тези години било установено, че жените, които консумират от 20 до 40 грама алкохол дневно били с 30% по-ниско тегло в сравнение с жените, които не пиели изобщо. Те имали и по-нисък риск на наднормено тегло, затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет.

Въпреки това, авторите подчертават, че отчитайки потенциалните медицински и психологически проблеми от консумацията на алкохол, е препоръчително всяка жена да реши сама, кое е приемливо за нея. Те също така заявяват, че са необходими още изследвания, за да изяснят по-подробно биологичните механизми за ролята на алкохола в енергийния метаболизъм и дали в него участват физиологични и генетични фактори. 

Още по темата

Аминокиселини

Протеини

Маслено-протеинов микс

Витамини и минерали 

Отслабване с помощта на вино?

Черният шоколад и червеното вино помагат в борбата с рака

Чаша вино за психично здраве

Алкохолът пречи на нормалното храносмилане

Симптоми за нарушено храносмилане

Витамин Ф (F). Опорна точка

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност