Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Алкохолът помага на жените да отслабнат

Ново изследване на учени от САЩ открило, че алкохолът в умерени количества помага на жените на възраст над 40 години да отслабнат.

Това ново изследване в никакъв случай не призовава към масов алкохолизъм! Тази статия е предназначена за хора, които разбират, че ключът към правилната употреба на алкохола, е преди всичко в разумната умереност. Именно умерената консумация на алкохол намалява телесното тегло при жените на средна възраст.

Те имат по-малък риск от затлъстяване и наднормено тегло, отколкото трезвените им колежки. Към такъв извод достигнали учените от Харвардското Училище по Обществено здраве в Бостън, Масачузетс. Те писали за своето изследване в публикувания в интернет последен брой на списанието “Архиви по вътрешна медицина“. В проучването, проведено в продължение на 13 години, участвали повече от 19 хиляди жени на възраст над 39 години.

През всичките тези години било установено, че жените, които консумират от 20 до 40 грама алкохол дневно, били с 30% по-ниско тегло в сравнение с жените, които не пиели изобщо. Те имали и по-нисък риск на наднормено тегло, затлъстяване, сърдечносъдови заболявания, рак и диабет. Алкохолът помага на жените да отслабнат и да бъдат по-здрави.

Въпреки това, авторите подчертават, че отчитайки потенциалните медицински и психологически проблеми от консумацията на алкохол, е препоръчително всяка жена да реши сама, кое е приемливо за нея. Те също така заявяват, че са необходими още изследвания, за да изяснят по-подробно биологичните механизми за ролята на алкохола в енергийния метаболизъм и дали в него участват физиологични и генетични фактори.

Още по темата

Аминокиселини

Протеини

Маслено-протеинов микс

Витамини и минерали

Отслабване с помощта на вино?

Черният шоколад и червеното вино помагат в борбата с рака

Чаша вино за психично здраве

Алкохолът пречи на нормалното храносмилане

Симптоми за нарушено храносмилане

Витамин Ф (F). Опорна точка

Свързани публикации