Алкохолът пречи на нормалното храносмилане

Спиртните напитки забавят храносмилането, което води до по-голямо натоварване на стомаха при прием на алкохол с храната, съобщават швейцарски учени от Университетската болница в Цюрих. Гастроентеролозите провели експеримент, в който доброволно участвали хора на възраст 23- 58 години. Всички те били помолени по време на вечерята да приемат и спиртни напитки.

Оказало се, че храносмилателния процес бил в пъти по-бавен при доброволците, пиещи алкохолни напитки по време на хранене. Факт е, обаче, че участниците в експеримента не се оплаквали от какъвто и да е дискомфорт.

Експертите, основавайки се на резултатите от изследването, препоръчват да се откажете от използването на големи дози алкохол по време на хранене, за да не провокирате евентуално стомашно разстройство.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност