Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Яйцата влияят на теглото

Яйцата са един сравнително евтин източник на висококачествени протеини и други хранителни вещества. Обаче, консумацията им през последните 30 години е намаляла, поради опасения, свързани с проблема – холестерол.

Но, скорошни изследвания окончателно разсейват мита за повишаването на холестерола вследствие консумацията на яйца и показват, че здравите хора могат спокойно да ядат яйца, без да се увеличава риска от сърдечносъдови заболявания.

Яйчният белтък има ценен принос за мускулната сила, спомага за задоволяване на глада и осигурява постоянен източник на енергия. Яйцата са богати на левцин. Той е незаменима аминокиселина, която играе важна роля в използването на глюкозата в мускулите.

Повечето хора ядат повече протеини вечер. Но, учените съветват, че е по-добре те да се изяждат на закуска. Това носи значителни ползи за здравето, включително за стимулиране синтеза на мускулните протеини и продължителната ситост.

Някои изследвания показват, че яйцата са ефективна част от диетата за отслабване. “Британското Списание за Хранене” публикува проучване, потвърждаващо, че яденето на две яйца на закуска, при по-ниско калорична диета, помага на хората с наднормено тегло да загубят 65% повече тегло от обикновено.

Освен това, те чувстват повече енергия, в сравнение с тези, които ядат само едно кравайче или кифла, които имат същата калорийност като яйцето.

Ето защо, яйцата са отличен избор за закуска!

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Мазнини-убийци ни правят „шкембелии”

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Здравословно хранене

Витамини и минерали

Направете си Тест

Лечебни картинки

Свързани публикации