Витамините и козметиката за подмладяване на кожата: как стоят нещата всъщност?

Жените са заливани от реклами, рекламиращи полезността на продукти, съдържащи витамини, които ще обновят кожата им и ще им дадат “младежко излъчване”, което е толкова важно за тяхното самочувствие. Използвайки нашия продукт, говорителят ще ви убеди как за (толкова много) дни ще имате по-младежки вид, без бръчки, по-добър цвят, дрън, дрън, дрън!

Ако сте готови да участвате с добро количество трудно спечелени налични пари за закупуване на необичайни витамини в кожни кремове, които обещават да изтрият бръчките ви и да предотвратят стареенето на кожата, вие вероятно сте готови да си купувате също и някакви дялове от Бруклинския мост. Истината е, че тези екзотични продукти ще направят малко по-гладък само вашия портфейл, същото го казват и много дерматолози.

Въпреки че има много кремове на пазара, които съдържат витамини, известни като антиоксиданти, много малко от тях са ефективни за предпазване или възстановяване на кожни увреждания. Антиоксидантите са известни като спиращи агентите, наречени свободни радикали, които увреждат клетки в организма и кожата. Свободните радикали са резултат от нормалната функция на тялото, но те могат да бъдат създадени също и чрез други средства.

Излагането на ултравиолетова радиация, тютюнопушенето и другите рискове от околната среда, също могат да създадат проблеми с радикалите. В своето представяне пред Американската академия по дерматология, на годишната среща, Д-р Карън Бърк (дерматолог от Ню Йорк) обяснява, че почти всички актуални формулировки съдържат много ниски концентрации на антиоксиданти, слабо абсорбиращи се в най-добрия случай. Само три антиоксиданта беше доказано, че са от полза, обяснява д-р Бърк, когато се прилагат (чрез кремове или лосиони) върху кожата.

Това са витамините С, Е и минерала селен. Друг проблем с продуктите за кожа е, че активните съставки обикновено имат много краткосрочни ефекти. Има някои продукти, които скоро ще бъдат пуснати, които могат да осигурят по-добра концентрация в кожата и да повишат тяхната поглъщателна способност, но те все още не се предлагат на пазара и е вероятно “екзотичните” продукти да бъдат причислени към тях.

Последните проучвания с животни установиха, че когато селенът се приема през устата (или се абсорбира през кожата), това осигурява защита срещу ежедневните и прекомерните UV вреди. Друго проучване показва, че селенът също забавя развитието на кожен рак при животните. Това трябва да се отбележи, обаче, въпреки обещаващите резултати, проучванията при хора все пак трябва да се направят и оценят.

Също така се предполага, че добавка с 400 международни единици витамин Е дневно, ще помогне за намаляване на фотоувреждания, бръчки и за подобряване структурата на кожата. Заслужава си също да се отбележи, че крем за кожа с витамин C, е трудна за изпълнение задача, тъй като той (С-то) реагира незабавно при излагане на кислород, започва да се изменя и губи своята активност. Устойчивите на това продукти са в процес на разработки и нито един от тях все още не е наличен в момента.

Въз основа на тази информация, дами, препоръчително е да си пазите трудно спечелените пари в портфейла и да не ги издухвате за продукти, оставащи вашите бръчки на място, докато в същото време съдържанието на вашия портфейл се движи от вас към тях.

Източник: www.herbvitaminworld.com : Vitamins & Youthful Skin- A Reality Check

Коментар

Кожата е един от най-големите органи на човека, нейната маса е около 20% от общата маса на тялото и на всеки 28-45 дни се обновява. Затова тя е изключително чувствителна към храненето. Ако вашата кожа указва някакви увреждания, то това е знак, че организмът има проблеми, кожата е част от него.

Много подходящи в този случай са думите на д-р А. Наумов: “Много жени, особено изтощените от диети за отслабване, се оплакват от сухост и лющене на кожата особено на откритите части на тялото (ръце и лице). Тази категория са обикновено мечта за козметиците. Ще използвам думите на всяка реклама “Вие сте достойни за това!”.

Няма да спра да повтарям – кожата се храни отвътре, тя не е градинка на вилата. Кремовете- те са един от “честните” начини да ви “влязат под кожата”. Само си представете: в момента, когато вашият организъм е в катастрофа, не му достигат витамини за регенерация на стари, отмиращи тъкани, на вас ви предлагат “мазилка” за повърхностен козметичен ремонт?” “Здравето отвътре личи отвън”, решението е ваше!

Още по темата:

Рецепти с рициново масло за млада кожа и красива коса

Трици и маска за почистване и подхранване на лицето

Бръчките говорят за вашето здраве!

Преодолей Кандида

Розова вода

Карамфиловото масло- лек срещу акне и други кожни проблеми

Кожни проблеми

Направете си Тест

Лечебни картинки

Лечение на кожата- лечебна картинка

Лечение със сол

Екстракт от цвекло и магданоз изчиства кожата от акне

Проблемите с кожата може да са резултат от болни зъби

Безопасни ли са запълнените зъбни канали?

Кожни проблеми

Хранене на кожата и косата

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност