Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Селенът намалява холестерола

Американските експерти смятат, че приемането на селен помага за поддържането на нивата на холестерола в нормата. По-рано германски изследователи доказаха, че излишъкът на селен може да навреди на здравето. Но,  учените от университета “Джонс Хопкинс ” открили положително въздействие на селена върху здравето на организма, съобщава “Ройтерс”. Специалистите провели изследване, по време на което давали на доброволците различни дози селен и плацебо.

Учените изследвали връзката между селена и нивата на холестерола, като ги наблюдавали и преди, и след експеримента. Оказало се, че доброволците, които вземали по 100 и 200 микрограма селен дневно, имали по-ниски нива на холестерол с 8,5 и 9,7 мг/ дл в сравнение с тези, които приемали плацебо.

А при тези, които приемали по 300 мг, нивото на “добрия” холестерол се повишило, при това без опасни странични ефекти, констатирали лекарите. Експертите смятат, че приемането на селен помага за поддържането на нивата на холестерола. Не забравяйте за правилното хранене и активния начин на живот, подчертават те.

Още по темата

Селен

Хората напразно умират от коронавирус

Дали агресивният рак е хифи на гъба?

Червеният лук понижава холестерола

На всички деца трябва да се провеждат тестове за нивото на холестерола

Рибата и Омега-3 мастните киселини намаляват холестерола

Холестеролът!

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации