На десетки хиляди деца може да е полза лечение за намаляване на холестерола. Често обаче, лекарите изключват подобен проблем при децата, тъй като се смята, че обикновено нивото на холестерола е повишено основно при възрастните, съобщават американски специалисти.

Учените публикуваха доклад за своята работа в списание „Педиатрия“, в който призовават да се разширят съществуващите препоръки, предназначени в момента само за тези деца, които имат фамилна анамнеза за сърдечно заболяване или повишени нива на холестерол при близки роднини.

Тестът за нивото на холестерола ще помогне точно да се идентифицират всички деца, при които има риск от сърдечно-съдови заболявания, смятат изследователи от Университета на Западна Вирджиния. Експертите смятат, че често риска от сърдечно-съдови заболявания при деца се изключва, ако никой от роднините не страда от такива заболявания.

Ранната диагностика на риска от сърдечно заболяване или високия холестерол ще позволи да се проведе профилактика и навременно лечение. Сърдечните заболявания са водеща причина за смърт в световен мащаб. Новите подходи в лечението и диагностиката могат да спасят десетки хиляди човешки животи.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни