Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

На всички деца трябва да се провеждат тестове за нивото на холестерола

На десетки хиляди деца може да е полза лечение за намаляване на холестерола. Често обаче, лекарите изключват подобен проблем при децата, тъй като се смята, че обикновено нивото на холестерола е повишено основно при възрастните, съобщават американски специалисти.

Учените публикуваха доклад за своята работа в списание “Педиатрия”, в който призовават да се разширят съществуващите препоръки, предназначени в момента само за тези деца, които имат фамилна анамнеза за сърдечно заболяване или повишени нива на холестерол при близки роднини.

Тестът за нивото на холестерола ще помогне точно да се идентифицират всички деца, при които има риск от сърдечносъдови заболявания, смятат изследователи от Университета на Западна Вирджиния. Експертите смятат, че често риска от сърдечносъдови заболявания при деца се изключва, ако никой от роднините не страда от такива заболявания.

Ранната диагностика на риска от сърдечно заболяване или високия холестерол ще позволи да се проведе профилактика и навременно лечение. Сърдечните заболявания са водеща причина за смърт в световен мащаб. Новите подходи в лечението и диагностиката могат да спасят десетки хиляди човешки животи.

Още по темата

Диабетът при децата се открива твърде късно!

Ниският коефициент на интелигентност при децата е свързан с неправилното хранене

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации