Макар че зеленчуците са полезни за всички, колкото повече толкова по-добре (освен ако се напръскани с пестициди), плодовете трябва да бъдат третирани с повишено внимание от тези хора, които са с повишена киселинност и слаба регулация на кръвната захар. Използвайте предимно сезонни плодове и зеленчуци, които се отглеждат във вашия район.

Включете много зелено-листни зеленчуци. Постепенно увеличавайте количеството на пресните сурови зеленчуци, като например в салати. Гответе или настъргвайте коренните зеленчуци с техните кожи и използвайте готвената вода. Червените цвекла са силно препоръчителни, заради тяхното положително въздействие върху клетъчното дишане и производство на енергия.

Плодовете, особено киселите и горски плодове, са отлични за тези с алкално и нечувствително състояние на тялото, включително сърдечно-съдови заболявания и често рак и диабет. Тези, които са с повишена киселинност, от друга страна, (обикновено с ниско кръвно налягане, алергични проблеми, липса на енергия и склонност към настинки) лесно могат да станат още по-киселинни от плодове.

Те могат да сведат до минимум употребата на плодове и главно възкисели сортове или, още по-добре, да неутрализират киселината на плодовете, както е обяснено в Киселинно- алкален баланс. Също така те могат да приемат добре сладки плодове, като банани, но по-добре, ако те не са напълно узрели. Мазни плодове като например авокадо, обикновено се понасят добре.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Рецепти- диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки