Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Плодове и зеленчуци

Плодове и зеленчуци – полезни, но не за всички!

Използвайте предимно сезонни плодове и зеленчуци, които се отглеждат във вашия район. Зеленчуците са полезни за всички, колкото повече толкова по-добре (освен, ако се напръскани с пестициди). Плодовете трябва да бъдат третирани с повишено внимание от хората, които са с повишена киселинност и слаба регулация на кръвната захар.

Включете много зеленолистни зеленчуци. Постепенно увеличавайте количеството на пресните сурови зеленчуци, като например в салати. Гответе или настъргвайте коренните зеленчуци с техните кожи и използвайте готвената вода. Червените цвекла са силно препоръчителни, заради тяхното положително въздействие върху клетъчното дишане и производство на енергия.

Плодовете, особено киселите и горски плодове, са отлични за тези с алкално и нечувствително състояние на тялото, включително сърдечносъдови заболявания и често рак и диабет. Тези, които са с повишена киселинност, от друга страна, (обикновено с ниско кръвно налягане, алергични проблеми, липса на енергия и склонност към настинки) лесно могат да станат още по-киселинни от плодове.

Те могат да сведат до минимум употребата на плодове и главно възкисели сортове или, още по-добре, да неутрализират киселината на плодовете, както е обяснено в Киселинно – алкален баланс. Също така те могат да приемат добре сладки плодове, като банани, но по-добре, ако те не са напълно узрели. Мазни плодове като например авокадо, обикновено се понасят добре.

Автор: Walter Last

Ако вие приемате лекарства, някои храни усилват или потискат действието им! Вижте:

Цитрусовите плодове и лекарствата!

Лекарства и храни са несъвместими?!

Какво трябва да знаете, когато приемате лекарства?!

Лекарства и химикали

Продукти измамници или, кои храни само се преструват, че са полезни?

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Рецепти- диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации