Лекарства и храни са несъвместими?!

Медицински експерти предупреждават, че някои храни са несъвместими с лекарства, такава смес може да бъде токсична за организма! Те посочват основни продукти, които не могат да бъдат приемани с лекарства. Шампион по несъвместимост с лекарства се оказал сокът от грейпфрут. Сокът от грейпфрут увеличава значително абсорбцията на много лекарства в червата.

Сокът от грейпфрут може лесно да доведе до предозиране на лекарствата, използвани за лечение на сърдечно-съдови заболявания и високо кръвно налягане, хормонални препарати, антибиотици и много други лекарства. Американците сега провеждат задължително тестове за съвместимост на новите медикаменти със сока от Грейпфрут. Ужасно е, но тази обичайна освежителна напитка, използвана от много хора, в някои случаи води до смърт!

Пероралните контрацептиви, успокоителните лекарства, калциевите добавки, антидепресантите, не могат да бъдат вземани с чай и кафе, тъй като кофеина и танина активизират обратно действие на лекарството: и успокоителните таблетки, и лекарствата причиняват свръх възбуда, а противозачатъчните таблетки не дават желания ефект.

Антидепресантите, оралните контрацептиви в никакъв случай не трябва да се приемат с настойка от билката Жълт кантарион (Hypericum), тъй като това намалява ефективността на лекарствата. Тези правила трябва да се помнят, когато приемате противозачатъчни хапчета. При лечение с антидепресанти млечните продукти и алкохола са строго недопустими!

Препаратите с калций, антибиотиците с тетрациклин, амидопирин не бива да се приемат с газирани напитки, като например “Кока Кола”, “Пепси” и други, тези напитки не позволяват на лекарствата да се разтворят и пречат на отделянето им от тялото, което води до предозиране.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност