Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лекарства и химикали

По същество всички лекарства са много или малко токсични, колкото са по-токсични, толкова те са “по-силни”. Натуралните средства не могат да бъдат патентовани. За да се максимизира печалбата, фармацевтичната индустрия обикновено прави и продава синтетични версии на ефикасните натурални средства.

Синтетичните субстанции обикновено са по-трудни за детоксикация от естествените средства и имат свойството да създават много проблеми, колкото по-дълго са приемани. Често те се превръщат в силно вещество, към което организма е пристрастен и след известно време могат да причинят симптомите, за чието облекчаване първоначално са били използвани.

Това, обаче, рядко се потвърждава от производителя на лекарството или практикуващите лекари. Вместо това, за решаване на възникналия проблем просто се предписват алтернативни или допълнителни лекарства. Основният проблем, тестовете за лекарства се провеждат индивидуално за относително кратък период от време, но се предписват като лекарствени коктейли за много дълги периоди. Лекарствата не се проверяват при такава “вечна” употреба и затова всички използвани лекарства, освен като индивидуално средство за кратък период, се явяват ненаучни и опасни.

В резултат на това има безброй много опасни и фатални лекарствени взаимодействия и странични ефекти, за които се съобщава в много книги, научни публикации и статистики. Същото е и с хилядите синтетични химикали и тежки метали, които са разрешени от Здравните органи, замърсяващи нашите населени места. Те дори са още по-малко тествани и от лекарствата, но също реагират едни с други и с лекарства при смесване, което практически е невъзможно да бъде конкретно определено.

Бих искал да спомена само за един случай на такава комбинация. Хербицидът Паракват и фунгицидът Манеб са широко използвани в селското стопанство и могат да присъстват като остатъци в реколтата. Всеки от тях поотделно не създава проблеми, но ако плъховете и мишките са изложени на двата химикала заедно, дори в изключително малки количества, развиват симптоми на болестта на Паркинсон.

Ръководителят на изследователския екип казва: “Никой не е гледал на ефектите от изследванията на някои от тези съединения заедно, а вземани поединично, имат малки ефекти. Това има огромно значение и това е голям проблем! Трябва да се започне с мисленето относно почти безкрайното множество комбинации от химикали, вместо за риска, който един отделен химикал може да покаже”.

Ние имаме подобни проблеми с флуорида и хлора, също както и с живака, алуминия, никела и други тежки и отровни химикали, преднамерено поставяни във ваксините и при лечението на зъбите.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации