Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Цитрусовите плодове и лекарствата!

Смесването на сок от грейпфрут с лекарства е опасно!

Преди 20 години Дейвид Г. Бейли, изследовател в Университета на Западно Онтарио, прави интересно откритие.

Той докладва, че използването на сок от грейпфрут заедно с медикаменти може да увеличи силата на действие на някои лекарства до 15 пъти. Това може да има сериозни последици, ако е взето понижаващо холестерола лекарство.

Сега, той съобщава, в списанието на Канадската медицинска асоциация, че по-нататъшно изследване показва, че грейпфрута въздейства на най-малко 85 лекарства. Севилските портокали, които често се използват в мармалада, зелените лимони и помелото също имат такова въздействие.

Много от лекарствата, които се повлияват, са изброени в списанието. Но аз не знам, къде всъщност може да бъде получен пълен списък?! Най-добрият начин за безопасност, е да не се смесват лекарства със сок от грейпфрут. Неспазването на това предупреждение може да доведе до бъбречна недостатъчност, мускулна дегенерация, потискане на дишането и стомашно-чревно кървене.

W.C.Fields, комик с голям, подут, алкохолен нос, когато го питали, дали иска чаша вода, винаги отговарял: “Вода? Водата тече под мостовете”. Може и да е така, но тя също е и безопасна напитка, която да използвате при прием на лекарства.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Грейпфрутът опасен за здравето?

Грейпфрут- екстракт от семена (Citrus Paradisi)

Свързани публикации