Грейпфрутът, опасен за здравето?

За съжаление, много малко хора знаят, че сока от грейпфрут може да повиши нивото на много лекарства в кръвта с до 15 пъти. Това може да бъде сериозен проблем, ако вие вземате лекарство за понижаване на холестерола, например.

Това се случва, защото грейпфрутът пречи на ензима, който обикновено разтваря тези лекарства. А това позволява на лекарството да нарасне до опасни нива и като резултат да доведе до разрушаване на мускулните протеини, причинявайки увреждания на бъбреците.

От друга страна, грейпфрутът може да понижи абсорбцията на някои лекарства за кръвно налягане, което ще доведе до това, че те няма да имат очаквания ефект на действие. Тези проблеми не се наблюдават при портокаловия сок, докато действията на грейпфрута върху много видове лекарства ги прави слабо или въобще неефективни.

Една чаша сок от грейпфрут има действие за около 72 часа!

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност