Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Грейпфрут- екстракт от семена (Citrus Paradisi)

Наименование: Грейпфрут (Citrus Paradisi)
Ботаническо наименование: Citrus Paradisi
Семейство Седефчеви (Rutaceae)

Противопоказания!

Продължителната вътрешна употреба или високите дози могат да убият всички полезни чревни бактерии, също както традиционните антибиотици. Затова, добавянето на “приятелска Флора” е необходимо, за да се предотвратят по-нататъшни заболявания.

Описание

Грейпфрутът е хибрид, който се смята, че е естествено разпространен в Ямайка. Той понякога е бъркан с Помелото (Citrus grandis или Citrus maxima), който дава по-големи плодове. Дървото грейпфрут може да достигне височина почти 9 метра, давайки големи, кръгли, жълти плодове с месеста вътрешност, която е оцветена в бледо жълто или ярко розово- червено.

Екстрактът се получава от семената на грейпфрута, както и на всички билки, това е може би единственият истински “антибиотик”, който буквално означава анти- живот.

Основни действия
• антибактериални
• антимикробни
• антисептични
• антивирусен
• противогъбичен
• противоглистни
• антипаразитен
• антибиотик

Ключови компоненти
• витамини и минерали (особено витамин С, калий, фолиева киселина, желязо и калций)
• полифенолни съединения или флавоноиди (включително кверцетин, хесперидин, рутин, апигенин, камферол)

ГрейпфрутЛечебни части
Листа, семена, кората на плодовете

Екстрактът от семена на грейпфрут и чесънът са двата най-мощни широкоспектърни антибиотици за свободна употреба. Едно изследване показва, че при 794 бактериални щамове и 93 гъбични щамове, предлагания в търговската мрежа екстракт от семена на грейпфрут, е ефективен срещу 249 вида Staphylococcus, 77 вида Enterobacter, 86 E. coli щамове, 22 вида Klegsiella, 18 вида Proteus, 77 дрождени гъбички и 22 плесено-гъбични щамове.

Екстрактът е доказано активен при вътрешен прием срещу голям брой микроорганизми, а също е ефективен и за почистване на болнично оборудване, басейни, резервоари за питейна вода, във ветеринарната практика, както и срещу много видове и щамове.

Някои от тях са: Helicobacter Pylori, Shigella, Staphylococcus, Pseudomonas aeruginosa, Giardia lamblia, Diplococcus pneumoniae, Helicobacter pylori, Shigella, Staphylococcus, Pseudomonas aeruginosa, Giardia lamblia, Diplococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Mycobacterium spp., Campylobacter, Candida albicans, Escherichia coli, Streptococcus, Salmonella, Klebsiella, Proteus, Cholera, Chlamydia trachomatis, Trichomonas vaginalis, Legionella pneumoniae, херпес симплекс 1, грип A2, морбили, както и много други, включително Грам-положителните и Грам-отрицателните бактерии.

Традиционна употреба

Екстрактът се използва все по-често за промишлени приложения като екологично почистващо и антисептично средство. Той може да стерилизира съдове за готвене и хирургически инструменти. Установено е, че той е по-силен като почистващ дезинфектант от стандартните болнични препарати.

Едно изследване показва, че той е 100% ефективен в сравнение с 98% за търговско предлаганите болнични препарати и 72% за спирта за почистване. Поставяйки 30-40 капки в един литър дестилирана вода, ще получите разтвор, който можете да използвате за спрей за превръзки, за почистване на ръце или за някаква дезинфекция от бельо до инструменти, до цялата стая.

Разреденият екстракт е безценно средство за изчистване на водата, когато пътувате в чужбина. Обширна проучвания при животни показват, че високите нива са допустими при лечението на остри заболявания във фермите, включително вируси, паразити, бактерии и гъбички. Обичайната доза за животни е една капка от екстракта на един кг (2,2 кг) телесно тегло.

Клинично изследвани полезни действия:

• Синдром на раздразненото черво

Как да се приема?

Обичайната препоръка за течния концентрат е 10-12 капки в 200 мл вода, 1-3 пъти дневно.

За капсули и таблетки, съдържащи сушени екстракт от семена на грейпфрут, обичайната препоръка е 100-200 мг, 1-3 пъти дневно.

Източник: www.innvista.com

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Лечение с камъни

Направете си тест

Витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Свързани публикации

Кокос (Cocos)
Билколечение

Кокос (Cocos)

Наименование: Кокос (Cocos) Ботаническо наименование: Cocos nucifera Други наименования: Coconut,

Прочетете още