Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Парацетамолът може да ви остави без бъбреци!

Парацетамолът е едно бързо набиращо популярност болкоуспокояващо лекарство без рецепта, но то съвсем не е безопасно! Продължителният ежедневен прием на по- голямо количество парацетамол, може да доведе до опасно предозиране, което от своя страна до сериозни здравословни проблеми и дори смърт. Това е заключението на изследователи от Университета в Единбург. Предозирането с парацетамол – основна причина за острата бъбречна недостатъчност във Великобритания.

Като правило, болестта се развива вследствие приема на твърде много таблетки с парацетамол наведнъж от пациентите. Сега обаче лекарите изразяват загриженост за здравето и на тези хора, които по- малко злоупотребяват с дозата. Ако това се случва много дълго време, в организма на човека предозирането предизвиква кумулативен (натрупващ се) ефект с още по-трагични последици.

Обръщащите се в болница хора, които еднократно са се предозирали с парацетамол могат да бъдат спасени, тъй като лекарите веднага откриват количество на лекарството в организма от кръвния анализ и по този начин спасяват черния дроб. А хората, които в борбата с хроничната болка редовно са превишавали максималната препоръчителна доза от парацетамол, по осем таблетки от 500 мг на ден, обикновено се оплакват на лекарите от общо неразположение, без да споменават за пристрастяването си към лекарството.

Въпреки че предозирането с парацетамол в този случай има същия разрушителен ефект върху тялото, под формата на остра бъбречна недостатъчност, кръвните тестове показват само леко наличие на лекарството в организма. Като резултат, лекарите просто не могат да видят този проблем. А без правилното и навременно лечение, това може да предизвика усложнения, опасни за човешкия живот.

Парацетамолът вече е отнел човешки животи, бъдете внимателни с употребата на това лекарство!

Още по темата

Парацетамолът може да причини рак

Болестта на Алцхаймер е предизвикана от ПАРАЦЕТАМОЛ?

Парацетамолът в пъти повишава риска от развитие на астма и алергии при подрастващите

Чухте ли за американската обезболяваща епидемия?

Как и с какво са опасни популярните средства за настинка?!

Хранене на бъбреците

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации