Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Опасни лекарствени взаимодействия!

Опасните лекарствени взаимодействия винаги ще бъдат проблем в медицината, особено, когато пациентите използват все по-голям брой от тях. В доклад, публикуван в списанието на Канадската медицинска асоциация се казва: “Обичайна е комбинацията на антибиотици с диуретици, а това може да удвои риска от внезапна смърт при по-възрастните пациенти”.

Триметоприм-сулфаметоксазол (TS) с марки като (Septra, Bactrim, Novo-Timel, Apo-Sulfatrim) се използват за лечение на бактериални инфекции на пикочните пътища. Спиронолактонът (Aldactone) се използва като диуретик при пациенти със сърдечна недостатъчност.

В изследването участвали 206 319 възрастни пациенти, които били лекувани със спиронолактон за период над 17 години. От тях 11 968 души починали внезапно, а 328 от тях починали в рамките на 14 дни, след като употребили TS, амоксицилин, ципрофлоксацин, нортфлоацин или нитрофурантион.

Триметоприм-сулфаметоксазолът може да повиши кръвния калий и да повиши риска, когато се приема заедно с лекарства, като например спиронолактон.

Изводът?

Едно лекарство може да бъде животоспасяващо, но в комбинация с други лекарства може да убие. Винаги вземайте предвид опасните лекарствени взаимодействия!

Източник: docgiff.com

Още по темата

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Витамин С

Тест за киселинност на тялото

Алкализиране на тялото

Рефлексология

Заболявания

Тест за паразити

Свързани публикации