Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Охладените пилета в пластмасови опаковки могат да бъдат причина за различни заболявания

Охладените пилета, които всеки може да си купи в супермаркетите, са смъртоносно опасни, твърдят британски учени. Учените провели изследване, по време на което установили, че 40% от опаковките на охладените пилета, избрани за експеримента, в супермаркетите съдържат на повърхността си опасни бактерии.

По-специално, те открили на опаковките Campylobacter, които могат да предизвикат повръщане, диария и болка в стомаха. Също така, специалистите открили няколко проби, заразени отвътре. Заразяването обикновено се случва по време на доставката и производството на стоката. А в нашата чиния бактериите попадат, оказвайки се върху дръжките на количките и чантите за хранителни стоки.

Потенциално бактериите от една опаковка могат да се разнесат навсякъде в магазина, поясняват учените. Специалистите съобщават, че такъв анализ е първият по рода си. Всички данни били предадени на Правителствената агенция за хранителни стандарти и най-големите търговски вериги. Изследователите препоръчват да измивате ръцете си, след като вземете пиле, опаковано в пластмасова опаковка, за да избегнете риска от заразяване.

Още по темата

Рибата вече не е здравословна храна

Пилешкият хрущял е отлично средство срещу болки в ставите

Картонените опаковки на храни са опасни за здравето

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Свързани публикации