N-acetylneuraminic acid (сиалова киселина)- основна захар

N-acetylneuraminic acid е една от осемте основни захари, необходими за доброто здраве и функциониране на човешкото тяло. N-acetylneuraminic acid (често нарича сиалова/слюнчена киселина) е важна за развитието на мозъка, обучението, паметта и познавателната ефективност. Широко разпространена във всички тъкани на тялото (мозък, надбъбречни жлези и сърце), N-acetylneuraminic acid е открита главно в гликопротеините и гликолипидите.

Тя също е намерена и в много телесни течности, включително слюнка, урина, гръбначномозъчна течност, околоплодна течност и кърма. По време на бременност, нивата на N-acetylneuraminic acid са повишени, което предполага нейното важно значение за имунната система, заедно с другите физически и умствени системи за развитие на бебетата.

Прекъснат метаболизъм на N-acetylneuraminic acid е наблюдаван при деца, които са със забавено развитие, имат груби лицеви черти, с уголемен черен дроб и/ или далак, и не успяват да произвеждат пигментация за кожата и косата. Подобно на други гликонутриенти, N-acetylneuraminic acid е важна за клетъчната комуникация и е имунномодулатор.

Като имунен модулатор, тя влияе върху вискозитета на слузта, което от своя страна отблъсква вируси, бактерии и други патогени. В лабораторни тестове, N-acetylneuraminic acid показва също така, че се бори с грипния вирус А & В много по-ефективно, отколкото повечето предписвани лекарства в момента на пазара. В действителност, N-acetylneuraminic acid беше показано, че е ефективна в защитата срещу вирусите, които причиняват хепатит, вирусна пневмония и обрив на устата/ херпес, както и обичайната настинка.

Изследователи от Япония, откриха, че N-acetylneuraminic acid блокира отделянето на хистамин. Това от своя страна намалява тежестта на астматичните бронхиални спазми и алергични реакции. N-acetylneuraminic acid бързо се отделя от бъбреците и пикочния мехур. При лабораторни животни, 98-процента от N-acetylneuraminic acid е отделена в рамките на 6 часа от поглъщането и.

Изследвания при животни показват, че тя подобрява паметта, производителността и нивата на този захарид намаляват с възрастта. N-acetylneuraminic acid също понижава нивата на LDL (лошия холестерол) и влияе на кръвосъсирването. Хората със синдром на Ларсон и алкохолна зависимост имат значително по-ниски нива на N-acetylneuraminic acid. Това подсказва, че добавки с N-acetylneuraminic acid могат да бъдат от полза при тези болести, но са необходими повече изследвания, за да бъде проверено това предположение.

N-acetylneuraminic acid е кисела аминозахар, която е била открита едновременно от няколко различни учени, които правели независими изследвания. Третият учен предложил правилната структура и име за N-acetylneuraminic acid. Сиалова киселина идва от гръцката дума Sialos за слюнка. N-acetylneuraminic acid може да бъде намерена в суроватъчния протеин изолат или концентрат, и в концентрирани количества в яйцата.

Обърнете внимание: Основните захари не трябва да се приемат преди хранене. Те няма да навредят, но няма да направят и доброто, за което се вземат, защото захарите от храната ще отидат за гориво или съхранение. Когато тялото е вече задоволено, основните захари, взети след хранене, ще се използват по предназначение.

Още по темата:

Основни Захари

ТЕСТ ЗА ДИАБЕТ

Тест за нивото на кръвната захар

Преодолей Диабета

Диабет

Тест за недостиг на витамини и минерали

Заболявания

Натурални терапии

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Здравословно хранене

Хранене на органите

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

healing_session
Публикации

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност