Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Менструални проблеми

Диета при менструални проблеми

Хранене с ниско съдържание на сладки, тестени и зърнени храни, нагрявани мазнини и сол. Зеленчукова пречистваща диета, особено в случаи на Менорагия (обилна и проблемна менструация) и тежка менопауза, преди всичко: покълнали семена, зеленчукови салати и сокове от треви.

Като цяло използвайте сурова диета с високо съдържание на биофлавоноиди и каротеноиди като: цветни, особено жълти, оранжеви, червени и пурпурни храни. При тежки кръвоизливи опитайте с черни череши (най-добре), черно или пурпурно грозде, къпини, боровинки, червено цвекло и сокове от тях.

Добавки при менструални проблеми: Спирулина и цветен прашец (полен) преди или с голямото хранене. B-комплекс витамини, особено В6 и фолиева киселина и биофлавоноиди; витамин Е 1000-2000 IU, селен и метионин, особено, ако гърдите са чувствителни, а също и за “топлите вълни” при менопаузата.

Добавки с калций се използват, ако има силно кръвотечение и умора, магнезий при напрежение и раздразнителност, цинк, манган, пчелно млечице, масло от Безстъблена иглика (Evening Primrose), витамин А, С и органично желязо.

При менструално течение със съсиреци е нужен повече витамин К, прием на множество тъмно-зелени зеленчуци, възможно е и въвеждане с инжекции на витамин К1 и К2 (К3 е синтетичен); като алтернатива на инжекциите опитайте да го абсорбирате под езика.

Заболяванията фибро – кисти на гърдата (Fibrocystic breast disease) и овариални кисти често изчезват с ежедневен прием на 6 до 8 капки калиев йодид (SSKI) разтворени в малко вода за 2 до 3 месеца. Продължителната употреба обаче може да доведе до намеса в работата на щитовидната жлеза (вижте проблеми с щитовидната жлеза).

Полезни билки при менструални проблеми:

Менопауза– лайка, глог, градински чай.

Силно кръвотечение– кора от канелено дърво, червена малина, овчарска торбичка, Witch Hazel (хамамелис- Hamamelis virginiana).

Спряла менструация– лайка, Трева коча(Nepeta cataria), копър, полски джоджен и мента.

Общо– Уста дяволска, Dong Quai (Angelica sinensis), малинови филизи. Жълт кантарион (St John’s wort) за депресия, Кохош черен (black cohosh), Витекс (Vitex agnus-castus) за периодите на болка и PMT. Maca (Мака) е много важна за всички състояния, дори помага след хистеректомия и дори по-добре от HRT. Добра е също така и при намалени сексуални функции, свързани с възрастта.

Допълваща терапия: горещи седящи вани, седене на северния полюс на силен магнит. Рефлексни точки на краката в областта на петите; трасиране на циркулацията и концепция за меридианите. Синя цветна терапия за намаляване на кръвотечението и оранжева за увеличаването му. Компреси с рициново масло ниско под корема и ниско на гърба, понякога може и компреси с Epsom соли.

Вагинална дрождена инфекция- възпаление, причинено от Candida albicans. В- витамини, особено В2. Правете и антигъбични промивки, например с листа от маслина, кислородна вода 1%, добре разтворен сок от чесън, градински чай и/или чай от хвойна (плодове) с добавени няколко капки от масло на чаено дърво (разклатете разтвора преди употреба).

След промивката поставете някакъв непастьоризиран йогурт, култура от йогурт или ацидофилус култури. Освен това направете и няколко изчиствания на дебелото черво със същите тези чайове и масло от чаено дърво (за предотвратяване на вагиналната реинфекция от червата), но добавете сода за хляб вместо киселини; за предпочитане е да използвате вътрешно лечение за Кандида на целия организъм.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Любопитно за вас…

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Основни правила за Хормонална Заместваща Терапия

Хормонален баланс при жените

Свързани публикации