Любителите на „суши” са застрашени от проблеми с щитовидната жлеза

Учените предупреждават, че предозирането с йод от водораслите може да бъде опасно! Асоциацията на диетолозите в Австралия, опитно установили: хората, които употребяват твърде много суши и ролца, могат да бъдат изправени пред здравословни проблеми, пише meddaily.ru с позоваване на MED India.

Всъщност, това твърдение касае щитовидната жлеза. Необходимият за нея йод, в твърде големи количества, може да изиграе лоша шега. А във водораслите, които често се използват в японската кухня, не само за приготвяне на суши, но и на супи, се съдържа много йод. Изследователите дори съветват да се намали консумацията на суши и ролца до 2-3 броя на седмица.

Според експертите, съгласно хранителните стандарти на Австралия и Нова Зеландия, една ролка може да съдържа до 92 микрограма йод. Междувременно, дневния прием на йод е 150 микрограма. Разбира се, имат се предвид рулцата, завити в морски водорасли. Другите- не са толкова опасни.

Излишъкът на йод може да доведе до главоболие, да се появи гноен обрив, отоци, болки в ставите и диария. Може да има гадене и дори повръщане, нарушения в съня, повишена раздразнителност. Освен това, може да доведе до неправилно функциониране на щитовидната жлеза.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Любителите на „суши” са застрашени от проблеми с щитовидната жлеза

Учените предупреждават, че предозирането с йод от водораслите може да бъде опасно! Асоциацията на диетолозите в Австралия, опитно установили: хората, които употребяват твърде много суши

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност