Липсата на внимание провокира агресия в децата

Липсата на внимание от страна на родителите в детството и юношеството допринася за агресивното поведение на децата, твърдят арменски психолози.

Специалисти по време на изследване установили, че детето, което не получава родителско внимание, не само в ранна детска възраст, но и в юношеска възраст, става агресивно. Агресията с течение на времето постепенно се превръща в черта на характера.

Психолозите също така посочват, че ръста на агресивност при юношите е свързан с гледането филми и телевизионни предавания с насилие. Спасяването на психическото състояние на подрастващите и помощта за тяхната социално-психологическа адаптация специалистите възлагат на родителите.

Не забравяйте, че вашето дете има нужда от вашите съвети и общуване с вас, не само на шест години, но и на петнадесет, и на седемнадесетгодишна възраст, подчертават учените.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност