Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Липсата на секс и диетите могат да доведат до заболяване на гърдите

Здравето на гърдите

Д-р Галина Корженкова, лекар – онколог, старши научен сътрудник в Руския Онкологичен Научен Център “Блохин”, експерт в Благотворителната програма на Avon “Заедно срещу рака на гърдата” коментира:

“Млечната жлеза – е най-хормонално зависимия орган в тялото на жените. На хормоналния статус влияе почти всичко: начин на живот, духовна настройка, магнитни бури. Липсата на редовни полови контакти – е много важен рисков фактор в този случай и продължителното въздържание не е полезно за гърдите”. По време на секс, още повече при оргазъм, в кръвта попадат хормони, необходими за здравето на гърдите.

Липсата на интимни отношения може да доведе до хормонален дисбаланс, който от своя страна да провокира развитие на мастопатия и поява на доброкачествени образувания: възли, бучки, тумори. Появата на такива изменения е сериозна причина да се потърси лекар онколог – мамолог: тъй като пролиферативната форма на мастопатия увеличава риска от рак на гърдата от 3 до 5 пъти. Психическият стрес, свързан с липсата на хармонични сексуални отношения, оказва също неблагоприятно въздействие върху здравето на млечните жлези.

Постоянният отказ от секс способства за развитието на психоемоционално напрежение, което може да потиска имунната система. Следователно, да създаде условия за стартиране на патологични процеси в гърдата. Д-р Олга Рожкова, лекар- онкопсихолог, заявява: “Проблемите със сексуалността, силното потискане на чувствата и незачитане на собствените нужди, води до развитие на стресово-депресиращ хормонален фон.

Той значително намалява способността на защитните сили на организма ефективно да противодействат на различни мутации. Това увеличава риска от заболяване на рак на гърдата”. Основното заключение на експертите е: да се сведат до минимум потенциалните рискове за здравето на гърдите. Може да се наложи да се преразгледа начина на живот. Като превенция на болестта може да се препоръча нова подредба на личния живот, а още по-добре – бременност и кърмене.

Диетите също влияят негативно върху здравето на гърдите

Д-р Галина Корженкова коментира: “Всяка диета е стрес за организма, който влияе върху хормоналния фон. Млечните жлези – са най-хормонално зависимия орган в тялото на жените. Диетата може да провокира възникване на заболяване гърдата, на първо място – мастопатия”. Друг фактор, който е основателен, за да се говори за вредите на диетите върху здравето на гърдите, е рязката промяна в хранителния режим.

Именно тези диети нарушават постоянния ритъм на работа на организма, което намалява имунитета и възможностите на организма да се съпротивлява на болестите. Лекарите обясняват: всяка диета – без протеини, без въглехидрати и т.н. – не бива да се спазва дълго време, тъй като тя нарушава вътрешната среда на организма.

Важно е, по време на всяка диета в организма да постъпват всички необходими незаменими вещества, които се съдържат и в протеините, и в мазнините, и във въглехидратите, като основен източник на енергия. Например, при вегетарианските диети, животинските протеини трябва да се заменят с растителни протеини (соя, ядки и т.н.).

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

ТЕСТ ЗА ПАРАЗИТИ

Тест за хормонален баланс при жени

Основни правила за Хормонална Заместваща Терапия

Хормонален баланс при жените

Хормонално-заместващата терапия (ХЗТ) носи сериозни рискове и странични ефекти

8 прости правила за стройна фигура!

Съвременните “диети” или как да съсипете здравето си?!

Лечение със Сексуална енергия

Тест за недостиг на витамини и минерали

КАНДИДА ТЕСТ

Свързани публикации