Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Лечение с цветове

Лечение с цветове (цветотерапия)

Цветовете имат мощно влияние върху химията на нашия организъм. Най-силно е въздействието им чрез очите, но добри резултати се постигат и ако се третират места по кожата, някои органи или гръбначния стълб.

Цветът може да се използва по различни начини: като пряка цветна светлина или косвена светлина от цветни стени, завеси и дрехи; чрез цветни храни и лечение с прием на оцветена вода; визуализация на цвят със закрити очи или визуализация чрез вдишване или насочване на цветна енергия. Трябва да бъдете внимателни при избора на цветове, те да бъдат светли и чисти, тъмните цветове обикновено имат неприятни ефекти.

Цветни светлини

Светлината може да бъде оцветена, използвайки цветни лампички или да бъде слънчева като поставите цветно стъкло или целофан, през който да се филтрира светлината, дори може да поставите някаква цветна тъкан около лампата. С цветна вода можете да се лекувате като поставите вода на слънце в цветен стъклен съд или съд обвит с цветен целофан, или да използвате цветна лампичка.

Тази вода е полезна за пиене, за гаргари в гърлото при наличие на инфекции в гърлото, за промивки на рани или обливане на очите. За предпочитане е стимулиращите цветове да се използват сутрин, а успокояващите цветове вечер. Ако използвате последователни цветове, започнете със стимулиращи цветове, преминете към синьото и завършете със зеленото.

При третиране на вътрешни органи, осветявайте на близко разстояние до областта на кожата, покриваща съответния орган, може също и на гръбначните рефлексни зони. За цялостно лечение и особено за подобряване състоянието на очите, можете да гледате брилянт, нагласяйки отразяваща повърхност в желан от вас цвят, осветен на слънце или от силна електрическа светлина.

При лечение на определени части от тялото можете да ги покривате с един или два слоя целофан от нужния цвят и да излагате на слънчева светлина или силна електрическа светлина. Ако използвате слънцето бъдете предпазливи към покритите с целофан изложени части, тъй като той не поглъща UV радиацията.

За общо тонизиране можете да покривате гърба си с целофан в цветовете на дъгата: в основата червен, оранжев върху ниската част на гърба, жълт в средата, зелен на плешките, син на шията и виолетов върху главата. Те са също и енергийни цветове на съответните чакри. Зеленото е основен лечебен цвят, представлява хармония и балансиран поляритет на тялото.

При болестта може да има свръх стимулация с прекалено много червено в системата- настинка, възпаление, раздразнителност, кожен обрив, червени очни ябълки, розови нокти; или може да има слаба стимулация с твърде много синьо- бледа кожа, вялост, синкави очни ябълки, синкави нокти. Състоянието на свръх стимулация има нужда от синьо цветно лечение, докато слабо стимулираното състояние изисква червен или оранжев цвят.

Последващият списък показва състоянията, при които можете да използвате различните цветове. Можете също да използвате мускулен тест или махало за индивидуален избор на цвят. Различните части на тялото може да се нуждаят от различен цвят.

Ако се съмнявате относно областта, която трябва да третирате осветете цялостно- върху цялото тяло. При осветяване отзад легнете настрани не върху стомаха. За по-добри резултати или професионално лечение използвайте цветни плъзгачи със силен прожектор в тъмна стая и осветявайте за час и повече.

Лечебни свойства на цветовете

Чревен (Светло червен)– Топъл и стимулиращ.

Използва се при анемия или всеки път, когато се чувствате бледи и хладни със студени крайници; също е полезен за ултравиолетово и рентгеново изгаряне и измръзване; червеното стимулира черния дроб и е противораздразнителен (за да изведе вътрешното възпаление към повърхността).

Нутриенти: В12, киселинност.

Оранжев- дихателен стимулант; полезен при слаби бели дробове, астма, белодробна туберкулоза, емфизема, също при наднормено тегло и слабо активна щитовидна жлеза (активизира щитовидната жлеза, успокоява parathyroids).

Оранжевото облекчава спазми и схващания; повишава млечната секреция; коригира рахит и меки кости; стимулира стомаха и храносмилането, намалява образуването на газове и подуване; също така стимулира пикочния мехур, бъбреците, черния дроб и панкреаса, опитайте при епилепсия. Той е ценно средство при хронична бъбречна болест и камъни в жлъчния мехур, артрит, подагра и ревматизъм по време на не болезнени периоди.

Полезни минерали са: бор, калций, мед, селен, силиций.

Жълт- най- светлият цвят. Силен стимулант и енергизатор за мускулите и нервите: използвайте го във всички случаи на парализа и мускулни разстройства, за изграждане на нерви и при нервно изтощение. Жълтото енергизира храносмилателната система и стимулира храносмилането, жлъчната течност, стомашните сокове, активността на панкреаса, лимфатичната система, сърце, очи и уши. Като цяло активизира всички телесни функции освен такива като далак, който е спокоен; използвайте го при стомашно разстройство, запек, диабет, депресия, за изчистване на кожата и срещу чревни глисти.

Полезни минерали са: магнезий, молибден, натрий.

Лимон (жълто-зелен)- Стимулира мозъчната дейност и активизира тимуса. Той е слаб лаксатив и изхрачващо (отделя слузта) средство: използвайте го при дихателни проблеми свързани със слуз, астма, кашлица. Лимонът е полезен при сухи, люспести кожи и изграждане на костите. Той неутрализира повишена киселинност и се препоръчва за хронични разстройства от всякакъв вид, включително рак, диабет и недоразвитост (нисък ръст).

Полезни минерали: злато, йод, желязо, фосфор, сребро, сяра.

Зелен- Стимулира хипофизата, подпомага мускулите и тъканното изграждане и разлагането на втвърдените мастни клетки и бучки. Той е анти-натрупващ, антибактериален, дезинфектант, очистител: използвайте го при сърдечни проблеми, язва, рак, зарастване на рани, подобряване на кожата, болки от изгаряне, глаукома, главоболие, невралгия.

Елементи: хлор, азот.

Тюркоаз (синьо-зелен)- Нормализира остри разстройства. Успокоява и затова е полезен при главоболие, за успокояващо при възпаления, слънчеви изгаряния и сърбежи. Той подобрява, възстановява и тонизира кожата: използвайте го за мокри или сълзящи кожни проблеми (екземи). Също така е полезен за остри детски заболявания и инфекции, остри венерически заболявания и хиперактивност.

Полезни минерали: Хром, цинк.

Син- Хладен, силно противовъзпалителен, антисептичен, спира кървенето, намалява температурата, болката. Използва се за лечение на всички състояния маркирани като червенина, подутина и висока температура, остри стадии на артрит, подагра и ревматизъм. Синьото е релаксиращо и успокояващо, забавя пулса, може да намали високо кръвно налягане, полезен е за хора с по-ниско от нормите тегло и свръх активни хора.

Използвайте го при лечение на сърбеж, възпаление, раздразнителност, безсъние, сърцебиене, главоболие, възпалено гърло, загуба на гласа, изгаряне, контузии, диария, дизентерия, колити, невралгия, ишиас, ушебол, заболяване на жлъчката и жълтеница. Също добър е и при лечение на туморни зони и зачервени или инфектирани кожни разстройства.

Елемент: кислород.

Индиго (синьо-виолетово)- Успокояващ, облекчаващ болка, спира секрети и кръвотечения, адстрингентно (стягащо) средство. Използва се при хемороиди и разширени вени. Индигото подобрява имунната система по време на инфекции: използвайте го за облъчване на подути лимфни жлези; за креслива кашлица с настинка и други остри разстройства на белия дроб; за конвулсии и нервни раздразнения. Този цвят стимулира parathyroids и успокоява щитовидната жлеза; използвайте го локално за гуша (базедова болест).

Виолетов- Релаксиращо и успокояващо. Също така стимулира далака и изграждането на кръвните клетки. Виолетовото успокоява сърцето и мускулната дейност и свръх активните хора. Полезен е за свръхактивни бъбреци и пикочен мехур; нощно напикаване; нервни разстройства и свръхактивни мисловни разстройства; епилепсия. Той също намалява и апетита.

Пурпурен (синьо-червен)– Разширява кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане: забавя пулса, както и сърцебиенето (осветете сърдечната област). Пурпурният цвят понижава температурата на тялото и е много полезен при висока температура; стимулира активността на вените; добър е за приспиващо средство при безсъние; намалява сексуалното желание и болка; явява се антималаричен; успокоява бъбреците.

Маджента (червено и виолетово)- Възбуждащо; подобрява и нормализира емоциите, аурата и половата система. Маджента активизира надбъбречните жлези и сърдечния мускул, нормализира сърцето и кръвното налягане, подобрява кръвообращението. Той е диуретичен; полезен за камъни в бъбреците; допълващ се към зеленото.

Минерал: калий.

Алено червено (2 части червено и 1 част виолетово)- за артериите и повишено кръвно налягане; енергизира бъбреците (диуретик); използва се като сексуален стимулант или за фригидност и за забавена менструация. Този цвят ускорява родилния процес и отделянето на плацентата.

Фото-цветна терапия Хора могат да бъдат лекувани и дистанционно (с тяхно съгласие), облъчвайки техни фотографии, кичур коса или ръкопис на подходяща цветна светлина. Необходимо е да направите следното аранжиране, за да имате добри резултати: покрийте до ръба вътрешните стени на картонена кутия с намачкано и частично загладено след това алуминиево фолио. Поставете фотографията в основата, а кутията закрийте с парче тънко стъкло, за да предпазите снимката от високата температура.

Поставете отгоре малка цветна лампичка, както тези, които се използват за коледната украса или подобна. Покрийте всичко това с намачкано алуминиево фолио. Друга възможност е, така покритата с алуминиево фолио кутия да се затвори с желания цветен целофан и да се изложи на слънчева светлина. Времето на осветяване може да варира от 1 час до няколко часа в зависимост от сериозността на състоянието и реакциите на пациента. С помощта на махало можете да определите цветовете и времето на облъчване.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Вижте също:

Енергизиране на тялото

Архангелски Божествени Лъчи

Молитви

МАСАЖИ

РЕЦЕПТИ- ЛЕЧЕБНИ

Лечение на паразити и кандида – лечебна картинка

Лечебни картинки

Въздействие на цветовете на камъните върху човека

Енергетика на тъканите и кожите

Истината за косата

Чакри

Симптоми за блокирани чакри

Камъни според чакрите

Свързани публикации