Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Истината за косата

Случаят с косата на индианците

По време на Виетнамската война специалните сили във Военното министерство на САЩ изпратили под прикритие експерти в американските индиански резервати, в търсене на талантливи млади мъже за разузнавачи, които да са обучени да се движат безшумно през неравен терен. Те основно подбирали мъже с изключителни, почти свръхестествени способности за проследяване.

Преди да постъпят, тези внимателно подбрани мъже, били регистрирани като експерти по проследяване и оцеляване. Някои от тези индиански следотърсачи тогава били вербувани за армията. След като ги включвали, обаче, се случвало нещо невероятно. Каквито и таланти, и умения да притежавали, преди да ги наемат, всичко мистериозно изчезвало и те не успявали да се представят на бойното поле, както се очаквало.

Сериозните инциденти и неуспехи в задачите накарало правителството да проведе скъпо струващо изследване на тези новобранци. Ето какво било установено. На въпроса за това, че не се представят, както се очаква, по-старите новобранци отговаряли искрено: След като получили изискващата се военна прическа, вече не можели да “усещат” врага. Нямали достъп до “шестото чувство”, тяхната “интуиция” била ненадеждна. Не можели да “четат” невидимите знаци. Нямали достъп до фината екстрасензорна информация.

Така институтът, който провеждал изследването на наетите индиански следотърсачи, препоръчал да се запазят дългите им коси и ги тествали в множество области. Те образували двойки от по двама мъже, които имали еднакви резултати на всички тестове. На единият мъж в двойката оставяли косата дълга, а на другия правели военна подстрижка и отново ги тествали. Мъжете с дълга коса имали най-високи резултати, а мъжете с къса коса не успявали, въпреки че преди това имали най-високите резултати на тестовете.

Ето един типичен тест:

Новобранецът спи в гората. Един въоръжен “враг” подхожда до спящия мъж. Мъжът с дълги коси се събужда от силно чувство за опасност и разбира за нея много преди врагът да се приближи до него, много преди да се чуят звуци от приближаването на врага. В друга версия на този тест, мъжът с дългите коси улавя приближаването и по някакъв начин усеща, че врагът ще извърши атака.

Той следва своето “шесто чувство” и остава, преструвайки се, че спи, но бързо хваща нападателя и го “убива”, докато нападателят се опитва да го удуши. Същият този човек, преминавайки през тези и други тестове, след като получи военна подстрижка не успява да премине през тези тестове, както и много други тестове, които преди това е издържал успешно. Така че препоръката на Института, е всички индиански следотърсачи да не се подстригват по военному, т.е. да останат със своята дълга коса.

Коментар:

Тялото на бозайниците е развивано в продължение на милиони години. Уменията за оцеляване на човека и животните понякога изглежда почти свръхестествено. Науката постоянно прави все повече и повече открития за невероятните способности на човека и животните за оцеляване. Всяка част от тялото върши силно чувствителната работа за оцеляването и благоденствието на тялото като цяло. За съществуването на всяка част на тялото си има причина.

Косата е продължение на нервната система. Тя може да бъде правилно възприемана като “облечени” нерви”. Вид високо развити “пипалца” или “антени”, които предават огромни количества важна информация на продълговатия мозък, лимбичната система и неокортекса. Косата на хората, включително и окосмяването по лицето при мъжете, не само осигурява информационна магистрала, достигаща до мозъка, тя също излъчва енергия, електромагнитна енергия, излъчвана чрез мозъка в околна среда.

Това е видяно в Кирлиановата фотография (снимка на аурата), когато човек е сниман с дълга коса и после ре-фотографиран след отрязване на косата. Когато косата се отрязва, получаването и изпращането на трансмисии към и от околната среда е силно затруднено. Това води до “вцепеняване”. Рязането на косата е фактор, допринасящ за неосъзнаване на околната среда, до дистрес в местните екосистеми.

Това също е фактор, допринасящ за нечувствителност във взаимоотношенията с всички видове. Това допринася и за сексуалната неудовлетвореност. В историята на Самсон и Далила от Библията е закодирана истина, която да ни се каже. Когато Далила отрязва косата на Самсон, незащитеният Самсон бил победен.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации