Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Камъните в жилището

Камъните в жилището

Според Фън Шуй в дома ни има особени зони, които се разграничават по специален начин, съгласно това учение. При това се отчитат редица параметри.

Всяка зона в къщата трябва да осигурява свободна циркулация на енергийния поток, запълван от тези, които живеят в този дом с нови положителни емоции. Камъните или изделията от тях усилват свойствата на тези зони.

При допълване на интериора на дома с камъни или декоративни детайли, изделия от камъни, трябва да се ръководите от чувството за мярка, да се запазва хармонията, цветовата гама, а не да се внася дисбаланс и в никакъв случай да не се претоварва жилището с излишни каменни изделия.

Камъни и зони

Основният елемент в зоната на богатството (на юго-изток) са Пирита и Мрамора. Те внасят стабилност във финансовия свят. Ето защо, Фън Шуй съветва в тази област да имате златист кристал на Пирит, напомнящ на парче метал, както и мраморна ваза или статуетка от мрамор. Добре е също така в зоната на парите да поставите и Цитрин, както и парче вкаменено дърво- енергията на растежа. Ще бъде полезно да поставите и фигурки на дърветата с листа от камъни.

За зоната на славата (на юг) са много подходящи кристалите, свързани с елемента на огъня. Могат да бъдат Рубини, Гранат, Карнеол, червен Яспис. Подходящи са и кристали на Аметист, Хелиотроп, Хематит. Тук можете да поставите остър кристал, друзи, пирамиди или триъгълни фигури от камък, поставени с върха нагоре, както и каменни дървета.

Розовият кварц е много добър за зоната на брака (на юго-запад). Неговите розови лъчи привличат любов. В тази област е добре да се постави розов Турмалин, който също носи нежни вибрации на любов, а Планинският кристал ще допринесе за интуитивната комуникация. Заострения в двата края кварцов кристал в зоната на брака, ще донесе нежно, чувствително разбиране на двете любящи сърца, ще помогне за отношенията между мъжа и жената. Обикновено там се поставя Гранат, Селенит, Нефрит, Чароит, Амазонит, каменни яйца и сърца, каменни цветя и вази.

В центъра на дома, за общо хармонизиране на живота, се препоръчва да се постави Аметист. Неговите виолетови лъчи очистват и предпазват от негативна енергия. За подобряване на здравето можете да поставите Яспис. Адулар, Селенит и Флуорит в центъра на апартамента ще помогнат за смекчаване на ситуацията, те много нежно почистват негативната енергия. Със същата цел можете да използвате калцит, кристал от гипс, мраморен оникс, Уваровит.

В областта на знанията и мъдростта (на северо-изток) се поставя Аквамарин, Аметист, Берил, Планински кристал, доломит, Яспис. Тези камъни ще помогнат за успешното обучение и бързото усвояване на нови знания. Тук също така се поставят каменни фигурки на костенурки и змии.

В зоната на приятелите (на северо-запад) е много полезно парченце Малахит. Неговата зелена енергия ще активира енергията на зоната, което ще увеличи потока от приятели във вашия дом.

За да активирате зоната на кариерата и успеха в бизнеса, в северната част на апартамента се поставя Адулар, Планински кристал, Флуорит, калцитни кристали.

Камъните в жилището оказват помощ, закрила и създават хармония!

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още