Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Уваровит

Камък уваровит – обича честните и добри хора

Чакри: точно влияние не е установено

История и описание

Уваровитът е разновидност на граната с тревисто-зелен цвят. Минералът е открит в Урал. За първи път описание на камъка е направено през 1832 г. от акад. Хес, който първоначално го помислил за диоптаз. Името си минерала получава в чест на руския общественик С.С. Уваров (1786-1855), по това време – президент на Академията на науките на Русия. Тревисто-зеленият цвят на уваровита се дължи на участващите в него съединения на хрома.

Обработените уваровити наподобяват малки изумруди, но са с малки размери. Те обикновено са с диаметър по-малък от 1 мм. Световният рекорд принадлежи на открития във Финландия кристал на уваровит с дължина 1.5 cм. Уваровитите обикновено се срещат под формата на дребнозърнести агрегати. Освен в Урал находища на уваровит са открити във Финландия, Норвегия, Канада, САЩ и Южна Африка. Други наименования на уваровита са уралски смарагд и хромов гранат.

Лечебни свойства

Литотерапевтите приписват на уваровита способността да облекчава главоболие и мигрена, да подобрява зрението и слуха. За подобряване на зрението и лечение на очни заболявания, трябва всеки ден в продължение на няколко минути да се гледа в минерала. Накитите с уваровит помагат за изчистване на белите дробове и кръвоносната система, за отделяне на токсините от тялото. Смята се, че уваровита подпомага лечението на кръво- и лимфообращението, ендокринната система, помага за изчистване на кръвоносната система, стабилизира кръвното налягане и нормализира обмяната на веществата.

Литотерапевтите вярват, че заради зеления си цвят уваровита лекува нервни разстройства, отнема умората, намалява стреса, нормализира съня, избавя от безсъние. Въпреки това, трябва да се помни, че не е желателно твърде дълго да се носи този камък, тъй като продължителното въздействие на уваровита може да доведе до образуване на камъни в жлъчката.

Магически свойства

Уваровитите се смятат за камъни, развиващи интуицията и способността за пророкуване. Уваровитът е в състояние да събуди у човека силните желания и страсти. В Урал се смятало, че уваровита оказва възбуждащо действие върху хората.

Маговете често го използвали като средство за възбуждане на любовна страст. За да не охладнява съпругът към съпругата, в ъгъла на възглавницата му зашивали малък камък. В Европа, за да събуди любовта в момичето, юношата подарявал пръстен с дребни камъни. Уваровитът също така служи като талисман на дома, предпазвайки го от завистливи мисли, кражби и пожар.

Талисмани и амулети

Като талисман уваровита може да донесе на собственика късмет в любовта. Но като талисман той служи само на честните и добри хора. Уваровитът е талисман за честните, предани и смели хора. Малко украшение с уваровит ще донесе на собственика не само щастие в семейния живот, но също така и интуитивно усещане за ситуацията на работното място и вземане на правилни решения. Бижутата от камък уваровит могат да служат като амулет, който предпазва от зли очи, урочасване и магии, като талисман срещу крадци и лъжци.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още