Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Мрамор

Камък мрамор – красив и магичен

История и описание

Думата “мрамор” има древногръцки произход и означава “блестящ камък”. Мраморът от древни времена се използва от човека за изграждане и облицовка на домове, отнася се към метаморфните скали, които са се образували преди повече от 2,5- 4 милиарда години в резултат на рекристализация на карбонатите (въглеродно-съдържащи съединения)- варовик или доломит (по- малко).

Съставът на мрамора при метаморфизма не се променя. Изходните карбонатни скали са или варовик, или доломит, затова мрамора се състои от калцит (калциев карбонат) или доломит (калциев карбонат и магнезий), или и от двата минерала.

Оцветяването на мрамора зависи от примесите. Обикновено е светъл, но наличието на дори малки количества силикати, железен оксид и графит води до оцветяване в различни цветове и нюанси, включително жълто, кафяво, червено, зелено, и дори черно, а има и пъстри разноцветни мрамори. Някои видове мрамори са дребнозърнести, а други са толкова едрозърнести, че калцитните зърна са видими с невъоръжено око. За най-ценни се смятат дребнозърнестите бели мрамори, които се използват в скулптурата. Основните находища са в Италия, Гърция, САЩ, Северна Африка, Южна Африка, Куба, Франция, Норвегия, Украйна, Армения, Грузия. Узбекистан.

Лечебни свойства на мрамора

камък мраморЛитотерапевтите твърдят, че мрамора има свойството да лекува заболявания на червата, стомаха и панкреаса. Минералът прекрасно облекчава стреса, лекува безсъние, избавя от безпричинни страхове. Масажът с мраморни топчета лекува ишиас, лумбаго, заболявания на съдовете.

Герданите с този минерал (или висулка) помагат в борбата със заболявания на гърлото, предпазват от развитие на много сърдечносъдови заболявания. Пръстените или гривните с мрамор се препоръчват на хората, които страдат от прекомерно изпотяване.

Магически свойства на мрамора

От древни времена мраморът е ценен не само за красотата му, но също така и за неговите магически свойства. В древна Гърция, този минерал бил посветен на богинята на любовта Афродита. Храмовете на Богинята винаги се строели от мрамор. Вярвало се, че камъкът охлажда сладострастието, прави човека верен на половинката си, дава сила на съпружеската любов, помага за раждането на здраво потомство.

В древен Рим, се смятало, че къща, направена от мрамор или облицована с него е защитена от влиянието на злите духове. В Индия и сега, дори най-бедните хора, имат поне един предмет от мрамор, защото смятат, че минерала е посредник между човека и добрите духове. Астролозите препоръчват носенето и покупката на продукти от камък мрамор за всички зодиакални знаци, без изключение. Те твърдят, че камъкът много бързо се настройва към биополето на своя собственик и веднага започва да му помага.

Талисмани и амулети

Като амулет и талисман мраморът следва да се носи от всички, които са избрали професия от “групата на риска”: продавачи, учители, лекари, работници от сферата на услугите, полицаи и др. Камъкът отвежда от тези хора раздразнението и гнева на околните и привлича тяхната симпатия и доверие.

Препоръчително е камъкът да се носи и от хора, които не са щастливи в личния си живот – мраморът ще им помогне да се сдобият с истинска, вярна и взаимна любов. На съпрузите камъкът ще помогне да запазят семейното си щастие и вярност.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още