Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Камъни амулети

Камъни амулети

Камъните – амулети се използват от древността. Те могат да бъдат защитни, лечебни, помагащи в любовта и носещи късмет в делата. Такъв камък обикновено се носи винаги и не се показва на никого, ако някой види камъка, той ще загуби част от своята сила и трябва отново да бъде “кръщаван”.

Ако имате някаква болест, то тя може да се лекува чрез камъка- амулет. За всяка болест си има специфичен камък. За да се превърне камъка в амулет, е необходимо да бъдат казани молитви и така той да бъде наречен, или “кръстен”, за лечение на конкретната болест, за конкретния човек. Така той се превръща от обикновен камък в камък- амулет. Камъкът трябва да се носи, докато човека не се възстанови.

Камъни, които впоследствие служат като камъни – амулети, трябва да преминат специална подготовка. Те предварително се почистват по специален начин.

Почистване на камъните – амулети

За почистване на камък, който възнамерявате да използвате като амулет, ще се нуждаете от силен разтвор на вода с готварска сол, но в никакъв случай тя не бива да бъде йодирана или с някакви други добавки. Водата също трябва да бъде чиста и без примеси. Сложете три препълнени супени лъжици сол на половин литър вода и пуснете камъка, вземете го след няколко часа. Това се прави, за вътрешно енергийно почистване на бъдещия амулет.

От такъв камък вече може да се направи амулет. Като амулет могат да се използват и камъни в бижута, като пръстени или други накити. Такива камъни, разбира се, ще се виждат, когато ги носите, но това няма да повлияе на техните защитни свойства, ако не казвате на никого, че това е бижу- амулет. По- долу са изброени някои от камъните, използвани за амулети от древността за различни цели.

Амулет за здраве

Ако човек не е болен, но е загрижен за своето здраве, то трябва да си направи амулет от Авантюрин или Аквамарин.

Камъни амулети за помощ при болест

Следват камъните, които помагат при определени заболявания и следователно, могат да се използват като камъни – амулети за лечение:

Авантюрин – заболявания на сърдечносъдовата система, болести на кръвообращението, високо кръвно налягане, бронхит и простуда.

Ахат – при заболявания на бронхите, астма или хронична кашлица, болки в гърлото и зъбите. Син Ахат – при остеохондроза. Зелен Ахат – при заболявания на сърдечносъдовата система. Нормализира дихателната система, подобрява работата на черния дроб и панкреаса.

Аквамарин – укрепва нервната система, укрепва бъбреците, черния дроб, далака, щитовидната жлеза, има лек диуретичен ефект. Лекува заболявания на гърлото и зъбите, лигавиците на устата, помага при настинки и заболявания на бронхите.

Александрит – регулира кръвообразуването, пречиства кръвта и укрепва кръвоносните съдове. Лекува далака и панкреаса. Положителен ефект върху нервната система.

Аметист – укрепва имунната и ендокринна система, добре лекува нервни разстройства, облекчава стреса. Прочиства кръвта, лекува заболявания на бъбреците и пикочния мехур, черния дроб и жлъчния мехур. Аметистът повишава активността на мозъка, на хипофизата и епифизата. Лекува безсъние и главоболие, появяващи се в резултат на прекомерно нервно напрежение.

Гагат – лекува заболявания, които водят до отслабване на бъбреците, черния дроб, панкреаса, повишава кръвното налягане при хипотония.

Хематит – лекува далака, има положителен ефект върху кръвоносната система, лекува заболявания на черния дроб, бъбреците и панкреаса.

Котешко око – лекува много болести, като заболявания на ушите, очите, сърцето, костите, гинекологични заболявания и др.

• Соколово око – прекрасно действие върху очите, сърцето, костите, белите дробове, нервите и лимфната система.

Тигрово око – полезно за гърлото, бъбреците, стомаха и цялата храносмилателна система.

Гранат – почиства и тонизира храносмилателната система, дихателната, лимфо- и кръвообращението, имунната система, успокоява нервната система, помага при висока температура, възпаления на гърлото и продължително главоболие. Жълтият и кафяв гранат имат лечебен ефект при заболявания на кожата, храносмилането, запек и алергии.

Перли (речни) – за лечение на стомаха и възпаление на червата, болести на черния дроб, както и при камъни в жлъчния мехур.

Изумруд – лекува сърцето, бъбреците, белите дробове, черния дроб, нервната система, повишава работоспособността, използва се при заболявания на очите, нарушено зрение.

Лазурит – при болки в ставите, радикулит, болести на кръвта и гръбначния мозък.

Малахит – укрепва имунната система, подпомага работата на панкреаса, бъбреците и далака, нормализира функцията на сърцето, понижава кръвното налягане, лекува храносмилателната система, използва се при патология на ставите и гръбначния стълб.

Нефрит – неутрализира отровите, използва се при лечение на кожни заболявания.

Оникс – използва се при заболявания на нервната система, депресия, намалява стреса, повишава потентността, подмладява. Укрепва паметта.

Опал – балансира всички функции в организма. Стимулира епифизата и хипофизата, изостря зрението, защитава от инфекциозни заболявания.

Рубин – помага при анемия, заболявания на храносмилателната система, при отслабен имунитет, полезен за сърцето, бъбреците, черния дроб, очите, ушите и костите.

Сапфир – предпазва очите, ушите, белите дробове, гърлото и помага при болки в ставите, нервност и безсъние.

Карнеол (Сердолик) – помага за лекуване на рани, възстановява нервната система, подобрява кръвоснабдяването, премахва подпухналост и подуване, повишава апетита и подобрява съня, използва се при лечение на безплодие при жените и импотентност при мъжете.

Топаз – ускорява регенерацията на тъканите, добре лекува храносмилателните органи, черния дроб, жлъчния мехур, далака, помага при нервно изтощение, отнема стреса.

Турмалин – помага за балансиране на ендокринната система, укрепва организма, премахва страха и безпокойството, силен лечител.

Хризолит (Перидот) – нормализира сърдечната дейност и кръвното налягане, лекува нервната система.

Шпинел – укрепва имунната система, усилва кръвообращението, стимулира регенерацията на кожата, лекува инфекциозни и вирусни заболявания, повишава потентността.

Яспис – този камък амулет лекува черния дроб и жлъчния мехур, бъбреците, пикочния мехур, използва се от мъжете при възпаление на простатата, а от жените при безплодие и гинекологични заболявания. Червеният яспис е ефективен срещу вируси.

Амулет срещу алкохолизъм

За предпазване от алкохолизъм се използва камъка – Аметист . Камъкът, трябва да се носи постоянно.

Амулет за късмет и щастие

За да направите амулет за щастие и късмета никога да не напуска човека, се използва камъка Ахат, в който има голяма бяла жилка. Камъкът трябва винаги да се носи с вас, да не се разделяте с него.

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Книги за самолечение

Заредени камъни и кристали

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Камъни според чакрите

Значение на камъните в сънищата

Камъните в тибетската медицина

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още