Количка

Какво не знаете за бедрените фрактури!

Бедрените фрактури винаги са лоши новини, защото 25% от пациентите умират в рамките на една година, 50% живеят в инвалидна количка и само 25% се връщат към нормална активност. Затова се опитайте да се предпазите от фрактури, вземайки витамин Д3- приблизително 3000 мг, калций – 500 мг и витамин К2- 100 мкг, дневно. К2 насочва калция към костите. И правете умерени упражнения за заздравяване на костите.

Доклад от Балтимор съобщава интересни новини за бедрените фрактури. Изследователите казват, че ниските нива на витамин Е често са свързани със спад във физическата функция при възрастните. Те също така открили, че пациентите, които са претърпели фрактура на бедрената кост и имат ниски нива на витамин Е са неспособни на продължителни разходки и други физически натоварвания. За разлика от пациентите с нормални нива на витамин Е в кръвта.

Изследователите не са сигурни защо това се случва. Вероятно те не са знаели, че плъховете, на които давали витамин Е можели да бягат по-дълго време на бягащата пътека, от плъховете, които не получавали витамин Е. Това е така, защото витамин Е увеличава транспорта на кислород в кръвта. Още една причина да обмислите приемането на 200 IU (134 мг) натурален витамин Е дневно.

Източник: docgiff.com

Още по темата

Витамин Е. Новата приказка за пепеляшка

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Добавянето на флуорид

Остеопороза

Кой е виновен за остеопорозата?

Симптоми и рискови фактори за остеопороза

Калций (Ca)- основен минерал

Тест за недостиг на витамини и минерали

Свързани публикации