Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Добавянето на флуорид

Флуоридът е силна ензимна отрова. При растежа на зъбите той участва в изграждането им, главно като неразтворимия калциев флуорид. Съвременното стоматологично лечение се опитва да намали нивото на бактериалната плака, която причинява кариеси, с механични средства и чрез отравяне на бактериите с флуорид.

Млечната киселина, отделяна от бактериалната плака, след приема на сладка храна премахва калциевия флуорид от зъбите и това отравя ензимна система на бактериите, което пък пречи на развитието на кариеса. Обаче, добавянето на флуорид във водата и безразборното му използване в пастите за зъби, води до негови опасно високи концентрации в много активна и токсична форма. Изключително недалновидна е официално предприетата кампания за флуоридизация на водата.

Това застрашава нашата ензимна система и допринася за понижаване на метаболизма у много хора, като по този начин води до развитие на алергии, артрит, рак и хипогликемия. Наличието на прекалено много флуорид се свързва и с чупливост на бедрата, хипотироидизъм, болестта на Алцхаймер и намалени интелектуални показатели. Голяма част от научните изследвания показват, че добавянето на флуорид не предпазва зъбите на децата и възрастните.

В подпочвената или изворна вода съдържанието на флуорид е достатъчно за защитата на зъбите (до 1 ppm), като той се среща главно във формата на калциев флуорид. В тази форма, а също и когато нивото на калций в кръвта е достатъчно високо, флуоридът е по-малко токсичен. Флуоридът причинява много увреждания в организми, които страдат от калциев дефицит, а това са децата и хипогликемиците. Морската храна и особено водораслите имат високо съдържание на безвреден флуорид.

Обаче, използването им в добавка към флуорирана вода и паста за зъби, може да превиши безопасното ниво на флуоридния прием. Кариесите и проблемите със здравето от изкуственото добавяне на флуорид, могат да се избегнат с приема на водорасли и избягването на сладките храни.

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last за изчистване на организма

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации