Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Фолиева киселина при еректилна дисфункция?

Повечето мъже знаят, че малкото синьо хапче помага за лечение на еректилна дисфункция (ЕД). Но защо да не се опитаме да я предотвратим?

Доклад на списанието “International Urology and Nephrology” твърди, че с намаляването на фолиевата киселина се повишава риска от ЕД. Изследователите също така заключават, че добавянето на фолиева киселина подобрява ЕД при пациенти с диабет.

Появата на ЕД заради атеросклероза (втвърдяване на артериите), в някои случаи може да бъде предупредителен знак за сърдечносъдово заболяване. Това има смисъл, тъй като намаляването на притока на кръв към тазовата област може да означава, че има и намаляване на кислородната кръв към сърцето, тъй като атеросклерозата може да засегне други артерии. Така че обсъдете тази възможност с вашия лекар, ако имате по-слаба активност в спалнята.

Изследователите признават, че са необходими повече изследвания, за да се определи ефективността на фолиевата киселина при лечението на този често срещан мъжки проблем. Междувременно мъжете, които се нуждаят от повече гориво в резервоара, трябва да опитат с увеличаване производството на азотен оксид (NO), например, от червено цвекло или от добавки. Молекулата на азотния оксид разширява артериите, увеличава притока на кръв, който разширява кръвоносните съдове на пениса. Азотният оксид се произвежда от вътрешната обвивка на кръвоносните съдове, но с напредването на възрастта производството му намалява.

Изследванията показват, че 30 милиона американци страдат от еректилна дисфункция. И че само всеки четвърти търси медицинска помощ.

Още по темата

Книги за самолечение на Walter Last

Колко добър е секса- зависи от неговата продължителност!

Хъркането може да доведе до импотентност

Недоспиването повишава риска от импотентност

Болните зъби водят до импотентност

Витамин В9 (фолиева киселина). Последният от мохиканите?

Свързани публикации