Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Хъркането може да доведе до импотентност

Лекарите окончателно се убедиха: хъркането води до нерадостни изменения в деликатна сфера. Специалисти от медицинския център Mount Sinai в Ню Йорк (Mount Sinai Medical Center in New York City) заявяват, че пациентите, които идват при лекаря с оплаквания за проблеми с потентността, трябва обезателно да бъдат проверявани за хъркане. Или, както казват лекарите, за обструктивна сънна апнея.

Според учените, лошото качество на съня- това е рецептата за импотентност Хъркането (сънна апнея) – е често срещана патология. Смята се, че то влияе върху качеството на съня през нощта, и следователно намалява тонуса на човека през деня, което води до сънливост, вялост, отразява се зле на мисловните способности. Някои лекари твърдят, че заради хъркането се развиват сърдечносъдови усложнения, риск от хипертония и стенокардия, инфаркт и инсулт.

Диабет и затлъстяване, психични разстройства също могат да се появят в резултат на некачествен сън. И буквално преди два дни се изясни, че хъркането води и до импотенция при мъжете. Изследователи изследвали 870 мъже, с наднормено тегло (среден ИТМ 30.2, средна възраст в групата 47,3 години). При 63% от тях била открита обструктивна сънна апнея.

Като сред хъркащите, проблемите с импотентността (еректилна дисфункция) се срещали два пъти по-често в сравнение с мъжете в експеримента, при които апнея не се наблюдавала. Любопитно е, че в проведено паралелно друго изследване, този път в друг американски град Уотертаун, учените установили, че наличието на сънна апнея влияе върху урологичната област.

По-специално, хъркането било свързано с такива явления като незадържане на урина и никтурия (често уриниране през нощта).

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации