Хъркането може да доведе до импотентност

Лекарите окончателно се убедиха: хъркането води до нерадостни изменения в деликатна сфера. Специалисти от медицинския център Mount Sinai в Ню Йорк (Mount Sinai Medical Center in New York City) заявяват, че пациентите, които идват при лекаря с оплаквания за проблеми с потентността, трябва обезателно да бъдат проверявани за хъркане. Или, както казват лекарите, за обструктивна сънна апнея.

Според учените, лошото качество на съня- това е рецептата за импотентност Хъркането (сънна апнея)- е често срещана патология. Смята се, че то влияе върху качеството на съня през нощта, и следователно намалява тонуса на човека през деня, което води до сънливост, вялост, отразява се зле на мисловните способности. Някои лекари твърдят, че заради хъркането се развиват сърдечно-съдови усложнения, риск от хипертония и стенокардия, инфаркт и инсулт.

Диабет и затлъстяване, психични разстройства също могат да се появят в резултат на некачествен сън. И буквално преди два дни се изясни, че хъркането води и до импотенция при мъжете. Изследователи изследвали 870 мъже, с наднормено тегло (среден ИТМ 30.2, средна възраст в групата 47,3 години). При 63% от тях била открита обструктивна сънна апнея.

Като сред хъркащите, проблемите с импотентността (еректилна дисфункция) се срещали два пъти по-често в сравнение с мъжете в експеримента, при които апнея не се наблюдавала. Любопитно е, че в проведено паралелно друго изследване, този път в друг американски град Уотертаун, учените установили, че наличието на сънна апнея влияе върху урологичната област.

По-специално, хъркането било свързано с такива явления като незадържане на урина и никтурия (често уриниране през нощта).

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации