Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Естрогенът е свързан с рака на главата и шията

Естрогенът може да бъде причина за повишения процент на заболели от рак на шията и главата сред определени групи от хора, твърдят екип от изследователи. В изследване, публикувано в последното издание на Cancer Prevention Research, екипът от Fox Chase Cancer Center във Филаделфия установил: “Естрогенът позволява предраковите клетки да се разпространяват, активирайки ензима CYP1B1”.

Изследователите отбелязват, че данните осигуряват “ново разбиране за механизмите, лежащи в основата на канцерогенезата на главата и шията” и предоставят повече възможности за определяне на лечението и интервенцията, според резюме на статията. Заболелите от рак на главата и шията, включително рак на гърлото, рак на езика и рак на устата, постоянно се увеличават през годините. В момента това е шестия най-разпространен тип рак в САЩ, според Би Би Си.

Все повече млади жени са диагностицирани, че имат рак на главата и шията през последното десетилетие, в сравнение с миналото. Изследователите установили, че активността на CYP1B1 се среща само в предраковите клетки, а не в здравите или ракови клетки, според Би Би Си, цитираща доклада.

“CYP1B1 може да бъде чудесна мишена в предраковите лезии на главата и шията, защото като го атакуваме, ние можем да спрем развитието или придвижването в по-напреднал стадий на тези увреждания”, заявява ръководителят на изследването д-р Марги Клапър пред информационната агенция.

Още по темата

Хормонален дисбаланс при жените

Основни правила за Хормонална Заместваща Терапия

Тест за хормонален баланс при жени

Хормонално-заместващата терапия (ХЗТ) носи сериозни рискове и странични ефекти

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Свързани публикации