Естрогенът е свързан с рака на главата и шията

Естрогенът може да бъде причина за повишения процент на заболели от рак на шията и главата сред определени групи от хора, твърдят екип от изследователи. В изследване, публикувано в последното издание на Cancer Prevention Research, екипът от Fox Chase Cancer Center във Филаделфия установил, че естрогена позволява предраковите клетки да се разпространяват, активирайки ензима CYP1B1.

Изследователите отбелязват, че данните осигуряват “ново разбиране за механизмите, лежащи в основата на канцерогенезата на главата и шията” и предоставят повече възможности за определяне на лечението и интервенцията, според резюме на статията. Заболелите от рак на главата и шията, включително рак на гърлото, рак на езика и рак на устата, постоянно се увеличават през годините. В момента това е шестия най-разпространен тип рак в САЩ, според Би Би Си.

Все повече млади жени са диагностицирани, че има рак на главата и шията през последното десетилетие, в сравнение с миналото. Изследователите установили, че активността на CYP1B1 се среща само в предраковите клетки, а не в здравите или ракови клетки, според Би Би Си, цитираща доклада. “CYP1B1 може да бъде чудесна мишена в предраковите лезии на главата и шията, защото като го атакуваме, ние можем да спрем развитието или придвижването в по-напреднал стадий на тези увреждания”, заявява ръководителят на изследването д-р Margie Clapper пред информационната агенция.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Основни Захари

Мазнини и масла

Напълняване и наднормено тегло

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност