Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Диопсид

Диопсид – отваряне на сърцето, връзка със Земята, баланс

Чакри: I чакра (Муладхара) – корен/основа, IV чакра (Анахата) – сърдечна и VI чакра (Аждна) – трето око

Описание

Диопсидът е калциево-магнезиев силикат и член на семейството на пироксените. Диопсидът се среща в кимберлити и оливинови базалти, метаморфозирани силициеви варовици и доломити. Формата на кристалната структура на диопсидa е призматична и понякога се среща като таблични, влакнести маси. Прозрачността варира от прозрачна до полупрозрачна със стъкловиден блясък.
Името му идва от гръцката дума “Diopside”, която означава “два изгледа”. Може да бъде безцветен, бял, виолетово-син, както и бутилково зелен, кафяво-зелен или светлозелен. Ярко зеленият диопсид съдържа хром и е известен като хром диопсид. Виолетово-синият диопсид съдържа манган и е известен като виолан. Находища на диопсид има в Италия, Африка, Индия, Китай, Швеция, Канада, Русия, Австрия, Финландия, Мианмар и САЩ.

Лечебни свойства

Диопсидът е отличен за цялостно изцеление и добро самочувствие. Той улеснява и повишава физическата издръжливост и може да се използва за лечение на физическа слабост и психични разстройства. Отличен камък за спортисти, за премахване на мускулни спазми и “пронизващи болки” по време на бягане. Може да бъде полезен за физическа регенерация след операция, физическа травма или лечение на заболяване на сърцето и белите дробове. Зеленият диопсид балансира, лекува и поддържа женските репродуктивни органи, особено по време на менопаузата.

Магически свойства
Диопсидът е кристал за лечение на сърцето на всички нива, от физическото до духовното. Помага за разбиране на смирението и поддържа връзката на интуицията с истината в сърцето. Почита и обективно подкрепя истинските чувства. Кристалът е подходящ за повишаване на способността към състрадание и смирение с вибрацията на любовта към себе си и другите.

Диопсидът насърчава прошката и подпомага процеса на отпускане, полезен е за тези, които изпитват скръб. Освобождава от усещането за претоварване, дава усещане за разширяване на възможностите и учи за подхождане към живота с леко сърце и позитивно отношение. Помага за съсредоточаване и центриране, за настройване с Божественото и избавяне от стреса, безпокойството и напрежението. Заземяващите вибрации на диопсида помагат за установяване на резонансна енергийна връзка между аурата и Земята, подпомагайки връзката с природата. Подпомага контакта с планетарното съзнание, в общуването с животните и настройването с минералното царство.

Черен диопсид
Резонира с коренната (първа) чакра, помагайки за създаването на силна заземяваща връзка със Земята. Помага за подобряване на физическото състояние чрез този заземяващ енергиен резонанс. Той е полезен кристален инструмент за тези, които се интересуват от геомантия, радиестезия и тези, които работят със лей линии. Поддържа интуитивните усещания за това, което се намира под повърхността на Земята.

Приложение

Диопсидът е отличен кристален инструмент за тези, които се занимават с академична или творческа работа, тъй като този минерал стимулира интелекта, подобрява обучението както в науката, така и в изкуствата, а също подпомага аналитичните и математически начинания.
Успокояващите му енергийни вибрации са полезни за успокояване на домашни любимци и животни.
В кристалните структури на тялото или лечебни решетки, зеленият диопсид презарежда цялата система от чакри, активира чакрата на третото око, сърдечната и втората чакра. Зеленият диопсид отваря сърдечната чакра, позволявайки на балансиращите и целебни енергии да текат заедно с вибрациите на Зеления лъч. Когато се постави върху втора чакра, зеленият диопсид помага за балансиране на женските енергии.

Диопсидът може да бъде поставен в зона с нарушена земна енергия, за да помогне за осъзнаването на нашето въздействие върху околната среда. Може да помогне на хората и общностите да отворят сърцата и умовете си за страданието на другите. Кристалът поощрява отговорността, служенето и сбалансирания подход за изцеление на нашата среда.

Комбиниране с други камъни
Енергията на черния диопсид се комбинира добре с тибетски тектит, черен турмалин, обсидиан, гагат, рубин, червен гранат и цинкит. Енергията на зеления диопсид се комбинира добре с розов кварц, фенакит, азезтулит и данбурит.

Зодии: Дева

Вижте камъните в нашия Е-магазин

Още по темата:

Амулети

Камъни и зодии. Астрология и минерали

Заредени камъни и кристали

Чакри

Целебната сила на камъните. Лечение с кристали

Почистване, активиране и грижи за камъните

Минерални еликсири – лечебни водни настойки с камъни

Нумерология на камъните

Камъни и кристали

Свързани публикации

Оргонити
Литотерапия (Лечение с камъни)

Оргонити

Оргонити – енергийни усилватели на вибрациите, създадени за изцеление чрез

Прочетете още