Въпреки че много от великите духовни учители не са акцентирали особено на тялото, те все пак са го пречиствали, но само като страничен ефект от тяхното духовно търсене.Вижте например 40-дневното постене на Исус от Назарет в пустинята, или гладуването на Буда, когато оставил отпечатък в пясъка, където седял при медитацията си, който изглеждал като отпечатък на камила.

Буда също се цитира, да казва на монасите: „Ако искате да сте здрави, хранете се само веднъж на ден“. Разбира се, това е в Индия, при по-студен климат, консумацията на повече храна е задължително. Освен това в миналите векове всички храни са били органични, т.е. чисти, въздуха и водата все още не са били замърсени.

Днес, ние трябва да работим усилено за пречистване на тялото си, за да достигнем до точката, в която предишните начинаещи духовно са започнали. Изчистването носи своите предимства в по-късната работа на по-високите нива и затова трябва да започнем със санирането на биологично ниво. За тази цел аз препоръчвам:

Основно пречистване, за него вижте : Към сияйно здраве, Тест за хранителни алергии и химични чувствителности

Можете да го повтаряте от време навреме, особено, ако искате да отслабнете, също така и други видове изчиствания, които може да предпочетете.

Въвеждане на преобладаваща диета със сурови и храни, с изобилие от пресни зелени и лилави сокове. Вижте: Рецепти

Избирайте храните си според метаболизма и кръвната си група. Вижте: Хранене в зависимост от метаболичния тип и кръвната група

Редовни физически упражнения и на открито, йога, разтягане, разклащане, ходене и плуване. Вижте: 10-минутен релакс

Почистете зъбите си, спалнята си и работното си място: Безопасни ли са запълнените зъбни канали?

Автор: Walter Last

Книги за изчистване на организма на Walter Last