Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ятрогенни сърдечни пристъпи

Причините за сърдечни пристъпи

Преди сто години сърдечните пристъпи били почти неизвестни, въпреки диетата, която била с високо съдържание на наситени мазнини. Повишаването на сърдечните пристъпи води началото си от пастьоризирането на млякото и използването на хлор срещу бактериите в общественото водоснабдяване.

Това става приблизително около 1900 година и е общоприето в Западните страни през 1920 г., когато е и началото на рязкото увеличаване на сърдечносъдовата болест и на сърдечносъдовите пристъпи, но само в страните, в които се извършва хлориране на водата за водоснабдяването. Тези болести останали неизвестни, например, в Африка, Китай, Япония и други части на Азия.

Обаче когато японски граждани емигрирали в Хаваи, където водата е хлорирана, страдали от точно същото количество сърдечни пристъпи, колкото и американците, същото е в сила и за черното население на Америка, за разлика от техните братя в Африка. Жителите на не хлорирания Roseto в щата Пенсилвания не страдали от сърдечни пристъпи, освен ако не се преместели в хлорирана област.

Части от хлора влизат в реакция с органичните примеси във водата и формират органохлорни съединения (DDT е органо-хлор), докато останалите си остават под формата на свободен хлор във водата. Той може да влезе в реакция с химикали от храните или с части от нашия стомашно-чревен тракт. През 1967 г. д-р Прайс в САЩ извършва убедителен експеримент.

В една група от 50 триседмични пиленца (петлета) той добавял 1/3 ч.л. избелващ хлор към приблизително 1 литър вода, докато друга група от 50 пиленца били обслужвани като контролна група. Седем месеца по-късно 95% от хлорираната група развили атеросклероза, нито едно от пиленцата в контролната група не развило такива симптоми.

В следващите години д-р Прайс повторил този експеримент още много пъти, винаги резултатите били едни и същи. И други изследователи, финансирани от контролните органи на САЩ по управление и охрана на околната среда, потвърдили тези изменения от атеросклеротичен тип в други животни, включително маймуни, на които поставяли хлор във водата.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации