Ятрогенни сърдечни пристъпи

Причините за сърдечни пристъпи

Преди сто години сърдечните пристъпи били почти неизвестни, въпреки диетата, която била с високо съдържание на наситени мазнини. Повишаването на сърдечните пристъпи води началото си от пастьоризирането на млякото и използването на хлор срещу бактериите в общественото водоснабдяване.

Това става приблизително около 1900 година и е общоприето в Западните страни през 1920 г., когато е и началото на рязкото увеличаване на сърдечносъдовата болест и на сърдечносъдовите пристъпи, но само в страните, в които се извършва хлориране на водата за водоснабдяването. Тези болести останали неизвестни, например, в Африка, Китай, Япония и други части на Азия.

Обаче когато японски граждани емигрирали в Хаваи, където водата е хлорирана, страдали от точно същото количество сърдечни пристъпи, колкото и американците, същото е в сила и за черното население на Америка, за разлика от техните братя в Африка. Жителите на не хлорирания Roseto в щата Пенсилвания не страдали от сърдечни пристъпи, освен ако не се преместели в хлорирана област.

Части от хлора влизат в реакция с органичните примеси във водата и формират органохлорни съединения (DDT е органо-хлор), докато останалите си остават под формата на свободен хлор във водата. Той може да влезе в реакция с химикали от храните или с части от нашия стомашно-чревен тракт. През 1967 г. д-р Прайс в САЩ извършва убедителен експеримент.

В една група от 50 триседмични пиленца (петлета) той добавял 1/3 ч.л. избелващ хлор към приблизително 1 литър вода, докато друга група от 50 пиленца били обслужвани като контролна група. Седем месеца по-късно 95% от хлорираната група развили атеросклероза, нито едно от пиленцата в контролната група не развило такива симптоми.

В следващите години д-р Прайс повторил този експеримент още много пъти, винаги резултатите били едни и същи. И други изследователи, финансирани от контролните органи на САЩ по управление и охрана на околната среда, потвърдили тези изменения от атеросклеротичен тип в други животни, включително маймуни, на които поставяли хлор във водата.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации