Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Вишнята е полезна за сърцето и съдовете

В серия изследвания, учени от университета в Аризона и Мичигън, наблюдавали нивото на антиоксидантните и противовъзпалителни ползи на вишнята. Според тях, вишнята е уникална комбинация от мощни антиоксиданти, включително антоцианини, помагащи за намаляване на рисковите фактори за сърдечносъдови заболявания.

В хода на изследването се установило, че при доброволците с наднормено тегло и затлъстяване, които изпивали всеки ден по една чаша сок от вишни в продължение на 4 седмици, значително намалели маркерите за възпаление. При много от тях били отбелязани по – ниски нива на пикочна киселина (свързана с възпаление и подагра), холестерол и триглицериди (свързани със сърдечни заболявания).

Също така, при всички, до известна степен, намаляла общата телесна маса и намалял размера на корема, чиято големина е свързана с риска от сърдечни заболявания. Вишните са достъпни целогодишно в пресен, сушен или замразен вид, а също и на сок, затова можете лесно да ги включите в дневното си меню за контрол на възпалението.

Още по темата

Вишневият сок намалява възпалението в мускулите

Вишневият сок помага срещу безсънието

Черешите и вишните са полезни при болки в мускулите

Съновник – вишни, череши

Плодове и зеленчуци

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Упражнения

Свързани публикации