Шоколадът помага на сърцето и съдовете!

Неговите антиоксиданти намаляват три пъти риска от инфаркт. Отдавна е известно, че шоколадът- това е заряд за добро настроение.Учените препоръчват шоколад не само срещу депресия, но и срещу сърдечно-съдови заболявания!

Мащабно изследване на Кеймбриджкия университет разкрива, че две парченца шоколад на седмица намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания с 37 %. В изследването участвали 100 000 души – това е най-голямото “шоколадово” проучване.

Тествали шоколадови напитки, шоколади и бисквити. Черният шоколад бил признат за най-ефективен- в него има най- много какао. В шоколада се съдържат повече от 300 различни химикалa, но кой точно от тях работи толкова добре за сърцето- за сега не е известно.

Експертите казват, че може би действието се дължи на сложното взаимодействие между всички “шоколадови” вещества. Между другото, не следва да се лекуваме с шоколад. Трябва да помним, че в този продукт има твърде много калории. Но ако все пак не можете да се откажете от бонбоните, не се притеснявайте – те все пак са полезни за организма.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Лечебни сеанси

Скъпи Братя и Сестри! Всички, които желаят, могат да получават лечебен сеанс всяка вечер в 22.00 часа от 15.03.2020г. до 15.06.2020 г.! Минимална продължителност на

Прочетете още

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност