Алтернативна медицина и здраве

Шоколадът помага на сърцето и съдовете!

Неговите антиоксиданти намаляват три пъти риска от инфаркт. Отдавна е известно, че шоколадът- това е заряд за добро настроение.Учените препоръчват шоколад не само срещу депресия, но и срещу сърдечно-съдови заболявания!

Мащабно изследване на Кеймбриджкия университет разкрива, че две парченца шоколад на седмица намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания с 37 %. В изследването участвали 100 000 души – това е най-голямото „шоколадово“ проучване.

Тествали шоколадови напитки, шоколади и бисквити. Черният шоколад бил признат за най-ефективен- в него има най- много какао. В шоколада се съдържат повече от 300 различни химикалa, но кой точно от тях работи толкова добре за сърцето- за сега не е известно.

Експертите казват, че може би действието се дължи на сложното взаимодействие между всички „шоколадови“ вещества. Между другото, не следва да се лекуваме с шоколад. Трябва да помним, че в този продукт има твърде много калории. Но ако все пак не можете да се откажете от бонбоните, не се притеснявайте – те все пак са полезни за организма.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Последни публикации

Продукти

Свързани публикации