Шоколадът ще лекува хронична кашлица

Учените открили шоколадово лекарство за хората, страдащи от хронична кашлица. Те открили вещество в какаовите зърна, което се оказва влияе добре срещу причинителите на това заболяване. Към категорията “хронична кашлица” се отнася кашлицата, която продължава повече от две седмици след изчезването на причинителите на тези симптоми.

В момента най-използваните лекарства за справяне с упоритата кашлица се отнасят към опиатите, включително и сиропа за кашлица с кодеин, явяващ се наркотик. Във Великобритания, през октомври тази година забраниха на пациенти под 18 години тези лекарства, тъй като учените установили, че вредата надвишава ползата им. Активното вещество в шоколада е теобромин и то омекотява дразненето на блуждаещия нерв, основна причина за хроничната кашлица.

Учените установили значителни запаси от теобромин в продуктите, базирани на какаови зърна. “Във връзка с опасността за здравето на опиоидните лекарства като кодеина, ние отчаяно се нуждаем от ненаркотични средства за борба с хроничната кашлица, които нямат такива тежки странични ефекти” – казва професор Алин Морис от клиниката Hull Cough.

Още по темата

Шоколадът помага на сърцето и съдовете!

Шоколадът заменя физическите натоварвания

Черният шоколад се оказал по-полезен от плодовете

Черният шоколад и червеното вино помагат в борбата с рака

Книги за изчистване на организма

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия – лечение с камъни

Свързани публикации