Количка

Ранните симптоми на инсулт, които често не се забелязват!

Ранните симптоми на инсулт

Наблюдавайте произношението на своите близки и своето собствено. Ако човек изведнъж започне да говори по-малко разбираемо, това може да бъде ранен признак за инсулт.

Възрастен мъж по пътя за работа загубва зрението си за 30 секунди. Наоколо станало тъмно и той се изплашил, че ослепява. Когато зрението му се възвърнало, започнал да вижда раздвоено предметите и хората. Един лекар в поликлиниката му поставил диагноза световъртеж – проблем с баланса.

В действителност, мъжът преживял микроинсулт- един от кръвните съсиреци временно блокирал достъпа на кръв към мозъка. Това е един предупредителен сигнал, тъй като всеки четвърти микроинсулт в рамките на 72 часа завършва с масивен инсулт. На следващата сутрин мъжът паднал в банята – бил напълно парализиран.

Временната загуба на зрението, силното виене на свят, главоболието – всичко това са симптоми за предстоящ инсулт. Но симптомите са доста очевидни и добре изучени. А има и по-малко забележими, на които повечето хора просто не обръщат внимание. В същото време, ако потърсите помощ навреме, можете да избегнете сериозно заболяване, след което много от оцелелите остават в продължение на години приковани на легло.

Като цяло, трябва да запомните рисковите фактори – тютюнопушене, високо кръвно налягане и наднормено тегло. Хората в тази категория трябва редовно да измерват налягането и да посещават лекаря си. Много важно е да не пропуснете микроинсулта, последствията от които не продължават много дълго. Ако се диагностицира навреме, пациентът получава лекарство от групата на антикоагулантите, които не позволяват на кръвта да се сгъстява и да се образува съсирек.

Един от най-честите признаци за предстоящ инсулт е неясното изговаряне на думите, лошото произношение. Човекът изведнъж започва да говори по-малко разбираемо, преглъщайки окончанията на думите. Не трябва да го отдавате на умора или стрес. Не пренебрегвайте симптомите, а отидете в клиниката и ги проверете- това може да спаси живота и работоспособността ви.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Пет продукти за отлична памет и тонус на мозъка

Силно сърце – здрав мозък

Червеното вино и мозъка

Витамин С

Аминокиселините

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации