Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Ранните симптоми на инсулт, които често не се забелязват!

Ранните симптоми на инсулт

Наблюдавайте произношението на своите близки и своето собствено. Ако човек изведнъж започне да говори по-малко разбираемо, това може да бъде ранен признак за инсулт.

Възрастен мъж по пътя за работа загубва зрението си за 30 секунди. Наоколо станало тъмно и той се изплашил, че ослепява. Когато зрението му се възвърнало, започнал да вижда раздвоено предметите и хората. Един лекар в поликлиниката му поставил диагноза световъртеж – проблем с баланса.

В действителност, мъжът преживял микроинсулт- един от кръвните съсиреци временно блокирал достъпа на кръв към мозъка. Това е един предупредителен сигнал, тъй като всеки четвърти микроинсулт в рамките на 72 часа завършва с масивен инсулт. На следващата сутрин мъжът паднал в банята – бил напълно парализиран.

Временната загуба на зрението, силното виене на свят, главоболието – всичко това са симптоми за предстоящ инсулт. Но симптомите са доста очевидни и добре изучени. А има и по-малко забележими, на които повечето хора просто не обръщат внимание. В същото време, ако потърсите помощ навреме, можете да избегнете сериозно заболяване, след което много от оцелелите остават в продължение на години приковани на легло.

Като цяло, трябва да запомните рисковите фактори – тютюнопушене, високо кръвно налягане и наднормено тегло. Хората в тази категория трябва редовно да измерват налягането и да посещават лекаря си. Много важно е да не пропуснете микроинсулта, последствията от които не продължават много дълго. Ако се диагностицира навреме, пациентът получава лекарство от групата на антикоагулантите, които не позволяват на кръвта да се сгъстява и да се образува съсирек.

Един от най-честите признаци за предстоящ инсулт е неясното изговаряне на думите, лошото произношение. Човекът изведнъж започва да говори по-малко разбираемо, преглъщайки окончанията на думите. Не трябва да го отдавате на умора или стрес. Не пренебрегвайте симптомите, а отидете в клиниката и ги проверете- това може да спаси живота и работоспособността ви.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

Пет продукти за отлична памет и тонус на мозъка

Силно сърце – здрав мозък

Червеното вино и мозъка

Витамин С

Аминокиселините

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

Камъни и кристали

Свързани публикации