Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Рани и изгаряния

Алтернативни терапии при рани и изгаряния

Диета: Висок прием на лесно смилаеми протеини и пресни – зелени – зеленчукови сокове. Храни с високо съдържание на Аргинин (аминокиселина) от типа на бадеми, слънчогледово семе, леща.

Добавки: Високи дози от витамините C, A, B1, E, биофлавоноиди, манган и цинк, протеин- смилащи ензими, корен на черен оман. Хомеопатична Арника и/или Bach Rescue Remedy вътрешно и локално. Билки: репей, лайка, черен оман, ехинацеа и бял равнец.

Допълваща терапия: За изгарянията правете компреси с лед. Впръсквайте раните и изгарянията с 1% аскорбинова киселина и разтвор на прополис; алтернативно поставяйте разреден разтвор на танин. След като мястото изсъхне поставете масло на витамин Е и след това покрийте с гел от алое вера или пчелен мед в силна консистенция или мехлеми съдържащи прополис, витамин Е и цинков окис.

Принципът е да се запечати херметически раната или изгарянето с антисептичен препарат, докато не се излекува. Затова повтаряйте гела или мехлема, за да поддържате херметично запечатване; сменяйте меда два пъти дневно.

По-късно може да се използва някакво камфорово масло срещу белези. Като алтернатива раните могат да се обработват като се покриват със счукани пресни зелени листа (зеле, сочни целулозни треви). Насочен южен полюс на магнит към пресни рани, след това по потока и накрая северния полюс.

Друга терапия (например ушна дисцизия, рефлексология) на засегнатите области. Зелена цветна терапия локално, тюркоаз, ако има симптоми за инфекция или възпаление, след това лимонена или жълта терапия.

Лечение с енергия: Първото действие, което трябва да направите след нараняване, е да “затворите аурата”. Заредете ръцете си и често бавно ги премествайте над увреденото място, далече от централния орган на тялото. За облекчаване на болки, движете ръцете си покрай краищата на крайниците или главата, изхвърляйки излишната енергия с пръстите, чрез леко изтръскване.

Терапия чрез притискане: Незабавно упражнете силен натиск, например с палец върху всеки срез, за не по-малко от седем минути. Също така частично разделените части могат да бъдат притискани и задържани заедно с ръка или лепенки. Това ще спре кръвотечението и ще ускори заздравяването.

Вижте още полезни рецепти за рани и изгаряния: Рецепта за рани и Изгаряне на кожата

Автор: Walter Last

Книги на Walter Last

Още по темата

Тест за недостиг на витамини и минерали

Тест за паразити

Кандида тест

Тест за алергии

Рецепти – диетични

Лечение с камъни

Витамини и минерали

Направете си тест

Заболявания

Натурални терапии

Билколечение

Рецепти за домашни лечебни средства

Хранене на органите

Лечебни картинки

Масажи

Candida и “антибиотичния синдром”

Йодът. Нужен като въздуха!

Лечение с компреси

Забравеният разтвор на Лугол

Свързани публикации