Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Планетарната еволюция

Планетарната еволюция

Виждам развитието на съзнанието на планетата ни като многоизмерно кооперативно дружество. Съзнанието, като форма на развиваща се енергия, е най-активно в растителното царство и работи за трансформацията на минералното царство. В животинското царство съзнанието става господстващо на нивото на чувствата и емоциите, то е на това ниво, където експериментирането и творчеството са налице.

Емоционалното ниво канализира развиващата се енергия в по-индивидуализирани форми, отколкото тези в растителния свят. А цената на тази индивидуализация е по-втвърдена развиваща се енергия, с по-малко възможности за възстановяване. Насекомите са близки до растенията, имат само елементарни чувства, докато приматите и може би делфините са най-близо до хората, с много развити комплексни чувства.

Подобно на еволюцията в растителното царство, която води до началото на чувства при най-висшите растителни видове, по-високо развитите животински видове придобиват елементарен потенциал за мислене. Чрез своята емоционална енергия, водена от нововъзникващото ментално ниво, животинското царство кулминира с приматите, канализирайки тяхната жизнена сила в почти идеална форма за нашите планетарни условия.

С това, планетарната еволюция на развиващата се енергия е почти приключила и човечеството вече работи по усъвършенстване на емоционалното ниво с помощта на менталното ниво. Ние използваме вярванията си, за да експериментираме с емоциите си. Животинският свят се нуждае от елементарно ментално ниво, за да може развиващата се енергия да се канализира в добра форма чрез емоционалното ниво.

По подобен начин, ние, хората се нуждаем от ниво на съзнание отвъд менталното, за да усъвършенстваме своите емоции. Ние наричаме това следващо по-високо ниво- “духовно съзнание”. То се развива чрез програмирането на нашия висок интелект във въплътената душа.

Ние можем да гледаме на нашите различни и развиващи се групи системи от вярвания, като на човешкия еквивалент на различните животински видове.

Автор: Walter Last

Книги за самолечение на Walter Last

Свързани публикации