Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Още една полезна употреба на витамин С

Диабет тип 2 е бързо нарастващо дегенеративно заболяване номер едно в света. В крайна сметка то ще доведе до провал на здравната система поради многобройните усложнения. Диабетът предизвиква атеросклероза (втвърдяване на артериите) и увеличава риска от инфаркт, бъбречна недостатъчност и слепота. Така че потребителите на медицински услуги трябва да знаят за всяка терапия, която може да намали кръвната захар и за нейните рискове.

В доклад от Австралия има интересни новини. Изследователи от университета Deakin в Мелбърн съобщават, че две таблетки по 500 милиграма витамин С, приети след хранене, водят до 36% спад на кръвната захар. Пациентите, страдащи от хипертония, също отбелязват спад на кръвното налягане. Смята се, че тези резултати се дължат на антиоксидантните свойства на витамин С, който абсорбира свободните радикали – крайните продукти на метаболизма.

Добрата новина е, че витамин С е натурално безопасно средство. От друга страна, лекарствата с рецепта убиват хиляди хора всяка година. А смъртни случаи, причинени от природни средства, няма.

Още по темата

Преодолей Диабета

Хром (Cr). Ползи, симптоми и храни

Манган (Mn). Ползи, симптоми и храни

Витамин С

Диабет 

Свързани публикации