Още резултати

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Облекчете болката при артрит!

Облекчете болката от артрит с натурални средства!

“Защо да стреляш по мишка с оръжие за слон?” Това е добър въпрос за тези, които страдат от остеоартрит. Защо голямата част от тези хора не са опитали естествени подходи, преди да използват силни лекарства, които могат да причинят сериозни странични ефекти и усложнения?

Високи дози витамин С

Този витамин е най-недооцененото природно средство за лечение на стареещи стави. Необходим е за производството на колаген, жизненоважен компонент на хрущяла. Износеният хрущял води до това, че костите трият една в друга и причиняват болка. Учени от Бостънския медицински университет изследвали приема на витамин С при 640 души. Открили, че хората с по-висок прием на витамин С били защитени от прогресиране на остеоартрита на коляното и забавяли развитието на болката.

Не забравяйте, че животните си произвеждат витамин С, а хората не. Линус Полинг, двукратен носител на Нобелова награда, знаеше, че хората получават повече от достатъчно витамин C с храната, която ядат, за да се предпазят от скорбут. Но диетата сама по себе си не предлага достатъчно витамин С за предотвратяване на артрит и коронарна атака. Полинг приемал 20 000 милиграма (мг) дневно. Препоръчителната дневна доза е 75 мг. Ако решите да приемате високи дози витамин С може да получите диария, като в този случай просто намалете дозата. Вашата сърдечносъдова система и стареещи стави ще ви благодарят за щедрата ежедневна порция.

Упражнения

Ако не използвате ставите си, вие ще ги загубите. Упражненията карат сърцето да работи и този изпомпващ механизъм изтласква витамин С и други хранителни вещества към ставите, за хранене на хрущялите. Слабото използване и лошата поддръжка, а не прекалената употреба, са причината толкова много хора да се нуждаят от смяна на тазобедрената и коленна става.

Диета

Правилната диета е мощна терапия за всяко заболяване и артритът не е изключение. Изследванията показват, че предимно вегетарианската диета има мощен противовъзпалителен ефект и намалява болките в ставите. Пациентите с артрит трябва да се концентрират върху сложните въглехидрати като пълнозърнести храни, зеленчуци, бобови растения и плодове. Рибеното масло съдържа омега-3 есенциални мастни киселини, с високо съдържание на EPA (ейкозапентаенова киселина) и DHA (докозахексаенова киселина), за които е доказано, че намаляват сутрешната скованост и подутите стави при пациенти с ревматоиден артрит, автоимунно заболяване. Те помагат за облекчаване на болката при артрит, като намаляват производството на простагландини. Това са молекули, произвеждани в местата на увредени тъкани или инфекции, които контролират такива процеси като възпаление, което от своя страна причинява болка. Вземайте добавки, ако не получавате достатъчно рибено масло в ежедневната си диета. Вижте повече

Босвелия

Обърнете се към билковиte екстракти, използвани от векове в Азия и Африка за лечение на болка. Босвелията, известна още като индийски тамян, се получава от дървото Boswellia serrata. Това е природно противовъзпалително съединение, което през последните години привлича значително внимание. Босвелията беше изследвана при хора за болки в коляното и може да се използва за превенция и лечение на различни хронични заболявания. Тя не е токсична. Потърсете Casperome®, нова форма на босвелия, която се усвоява по-добре от тялото. По-бързото усвояване означава и по-бързо облекчаване на болката.

Естествените подходи за лечение на артрит са безопасни и ефективни. В Америка всяка година 26 000 души умират от стомашно-чревно кървене, дължащо се на нестероидни противовъзпалителни средства като аспирин, тайленол, адвил (ибупрофен), напроксен и други.

Природните лекарства също могат да имат странични ефекти. Все пак бучинишът уби Сократ! Но килограм за килограм, те са много по-безопасни от лекарствата с рецепта и е логично първо тях да опитате!

Източник: www.docgiff.com

Вижте още:

Полезни билки при артрит и остеоартрит

Храни за ставите

Свързани публикации