Млякото срещу флавоноидите

Млякото и млечните продукти са важна част от храненето на децата и затова ние ги стимулираме да получават от тях, колкото е възможно повече всеки ден. В някои случаи обаче, когато млякото е консумирано с някаква храна, ползите могат да бъдат не особено големи. Затова то трябва да се пие отделно, на закуска, или когато не се приема храна.

Ако сте родител, който е загрижен за хранителния баланс в храненето на детето си, е важно да знаете не само какво детето трябва да яде и да пие, но и как, и кога, за да има полза от тези продукти. Млечните продукти, могат да нанесат вреда на други хранителни вещества, ако се консумират със специфични ястия и някои видове храни. Зеленолистните зеленчуци са богати на флавоноиди и са много важни в диетата на детето, както е известно те повишават имунитета и способността на организма да се бори с болестите – нещо повече, дори се смята, че намаляват риска от рак.

Освен листните зеленчуци, децата получават флавоноиди също и от храни като ягоди и ябълки. И ако тези страхотни допълнения към храненето на детето, всеки път са консумирани с мляко, това може да обезсили ползите от флавоноидите. Някои диетолози смятат, че протеините, открити в млякото, се свързват със съединенията на флавоноидите, което ги прави по-малко ефективни в борбата с инфекциите и болестите.

При консумация на мляко с тези специфични и богати на биофлавоноиди храни, детето може да не получи всички ползи от флавоноидите. За да усилите имунния отговор на детето си и да увеличите до максимум ползите от млякото, както и от зеленолистните зеленчуци и плодове, давайте мляко на вашето дете отделно от всички други храни или напитки. Когато храната съдържа продукти с флавоноиди, най-добрата напитка, съпътстваща тези храни, е хубава чаша вода.

Млякото трябва да се използва в препоръчителни дневни дози, но ако искате добър имунен отговор срещу болестите, не забравяйте да разделяте приема му от флавоноидите, така ще има много по-голяма полза за здравето на детето ви. Sources: Biogenesis of Natural Products, by B. Kumar, pp. 37-45

Източник: www.associatedcontent.com

Още по темата:

Книги за самолечение на Walter Last

Лечение с камъни

Биофлавоноидите- помощници от растителните клетки

Усвояване на витамините и минералите в човешкото тяло

Витамините минералите и тяхното взаимодействие в добавките!

Синтетични или натурални витамини? Как да четем етикетите?!

Последни публикации:

Продукти

Свързани публикации:

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност