Пластичната операция за премахване на мазнините (Липосукция) става все по-популярна, тъй като позволява бързо и без много усилия да се отървете от мазнините в проблемните области. Обаче, споровете, ще се върнат ли или не отново мазнините, не са престанали и до днес!

Канадски учени провели експеримент, в който се опитали да проучат по-подробно последиците от липосукцията.В изследването участвали жени, които страдали от затлъстяване и решили да минат през липосукция на бедрата и долната част на корема. Една година по- късно, учените открили, че в тези места, в които е имало хирургична намеса, мазнините не са се върнали, обаче, те се появили в съвсем други места, а именно в горната част на корема, раменете и трицепса.

По-рано специалистите провели експерименти с лабораторни мишки, които също показали, че отстранената мастна тъкан след известно време пораства в други места. Експертите смятат, че това се дължи на факта, че липосукцията нарушава, разположената под кожата мрежова структура, в която има мастни клетки, което води до появата на мазнини в други области.

Още по темата

Книги за изчистване на организма

БИЛКОЛЕЧЕНИЕ

Рецепти за домашни лечебни средства

Лечебни картинки

Заболявания

Натурални терапии

Хранене на органите

Литотерапия- лечение с камъни

 Упражнения